Kahvaltıda yumurta yemek için artık kredi çekmek gerekecek! 30'lu yumurtaya gelen zam dudak uçuklattı: Tane fiyatı...

Kahvaltıda yumurta yemek için artık kredi çekmek gerekecek! 30'lu yumurtaya gelen zam dudak uçuklattı: Tane fiyatı...

Ramazan ayı, gıda fiyatlarında önemli bir artışa tanıklık etti ve yumurta da bundan nasibini aldı. Yumurta, kekten pideye kadar pek çok üründe kullanılan temel bir bileşen ve ne yazık ki, yumurta fiyatları önemli ölçüde arttı...

Ramazan ayı, gıda fiyatlarında önemli bir artışa tanıklık etti ve yumurta da bundan nasibini aldı. Yumurta, kekten pideye kadar pek çok üründe kullanılan temel bir bileşen ve ne yazık ki, yumurta fiyatları önemli ölçüde arttı... Yumurta fiyatlarındaki artış, özellikle dar bütçeli tüketiciler olmak üzere herkesi etkileyen bir durum. İnsanların bu en temel gıda ürününü uygun fiyatlı satın almasını sağlamak için sürdürülebilir çözümlerin araştırılması oldukça elzem.

 

Yumurta Fiyatları Neden Arttı?

Yumurta fiyatlarındaki artış, tavuk üreticilerinin maliyetlerini artıran yem fiyatlarındaki artış da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlanabilir. Ayrıca, kümes hayvanları çiftliklerinde görülen kuş gribi salgını da durumu daha da kötüleştirdi.

Tüketiciler Üzerindeki Etkisi

Bu faktörlerin bir sonucu olarak, organik ve serbest dolaşan tavuk yumurtalarına olan talep arttı. Ama bu alternatifler daha da pahalı. Sonuç olarak, tüketiciler hızla artan yumurta fiyatlarıyla karşı karşıya kalıyor ve bu da herkesin bu temel protein kaynağını satın almasını zorlaştırıyor.

Bir Karton Yumurtanın Fiyatı

Halihazırda marketlerde satılan 30'lu yumurta kolileri 70 TL'yi aşarken, indirimler bile fiyatları 65 TL'nin altına düşürmeye yetmiyor. Ayrıca, organik ve serbest dolaşan tavuk yumurtaları 75 TL ile 90 TL arasında alıcı buluyor ama bu da tüketicilerin bütçeleri oldukça zorluyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN