Kaloriferden kararan perdeleri kar gibi yapıyor! Yıkarken deterjan gözüne bir kaşık ekleyin

Kaloriferden kararan perdeleri kar gibi yapıyor! Yıkarken deterjan gözüne bir kaşık ekleyin

Kalorifer yüzünden kararan perdeleri adeta kar beyaz yapıyor! Yıkarken deterjan gözüne bir kaşık eklemeniz yeterli! Perdeleriniz bembeyaz olacak! İşte o yöntem...

Bembeyaz tül perdeler evlerin atmosferini anında değiştirirken, zamanla dışarıdan gelen kirler ve evde oluşan tozlar bu perdelerin rengini solmasına neden olabilir. Bu durumda, perdeleri tekrar eski berraklığına kavuşturmak için çamaşır makinesi yeterli olmayabilir. Ancak, herkesin mutfağında bulunan bir malzeme ile bu sorunu çözmek mümkün.

TÜL PERDELERİ BEMBEYAZ YAPAN 4 YÖNTEM

Tül Perde Nasıl Beyazlatılır? | Dekorasyon Fikirleri 2024

Tül perdeleri beyazlatmanın en pratik yollarından biri olan toz şeker yöntemi oldukça basit. Perdeleri yıkama işlemi sırasında çamaşır makinesine yerleştirirken, üzerlerine yaklaşık 2 tatlı kaşığı toz şeker serpilir. Bu şekilde makineye yerleştirilir ve normal yıkama işlemi başlatılır. Perdelerin eskisinden daha beyaz bir hal aldığını göreceksiniz.

Toz şekerin yanı sıra, tül perdeleri beyazlatmak için başka doğal yöntemler de bulunuyor. Bunlardan biri sirke kullanmak. Sirke, tüllerinizi yumuşacık yapmanın yanı sıra beyazlatıcı etkisiyle de bilinir. Deterjan gözüne bir ölçü sirke eklenerek tül perdelerinizin beyazlığını geri kazanabilirsiniz.

Kaya tuzu da tül perdeleri beyazlatmak için etkili bir yöntemdir. Tüllerinizi su dolu bir kap içinde bir gece boyunca bekletmek suretiyle kaya tuzuyla işlem yapabilirsiniz. Ertesi gün tüllerinizi yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Bulaşık makinesi tableti de tül perdeleri beyazlatmak için kullanılan yaygın bir malzemedir. Perdeler makineye yerleştirilirken, üzerlerine bir bulaşık makinesi tableti eklenir ve normal yıkama işlemi başlatılır.

TÜL PERDELERİ TEMİZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Perdeler hangi sıcaklıkta yıkanmalı? İşte yapılmaması gereken hata!

Ancak, tül perdeleri temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da vardır. Örneğin, perdeleri tek tek makineye yerleştirmek ve makinenin temizlik için gereken tüm hareketi sağlayabilmesi için fazla yer kaplamamalarına özen göstermek önemlidir. Ayrıca, perdeleri yıkarken diğer kirli eşyalarla birlikte koymamak da önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN