Kamuda çalışmak isteyene son fırsatlar! Tam 92.500 kişi birden alınacak: Branşlar, şartlar ve tarih belli oldu

Kamuda çalışmak isteyene son fırsatlar! Tam 92.500 kişi birden alınacak: Branşlar, şartlar ve tarih belli oldu

İş arayan insanlar için müjdeli haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Peki hangi kamu kurumları alım yapıyor? 92 bin 500 personel alımının şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen ve memur olma hayali kuran insanlar için o Bakanlıklardan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Peki hangi kamu kurumları personel alımı yapıyor? Şartlar ne olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O KURUMLARDAN BÜYÜK ALIM

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre toplam 92 bin 500 personel alımı yapılacak. Yapılan duyuru kapsamında Sağlık Bakanlığı bünyesine 42 bin 500 işçi ve personel, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 5 bin personel, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 45 bin öğretmen ataması yapılacak. 

O Bakanlıklara Personel Alımları Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 20 Mart tarihinde yapılan açıklamaya göre 31 bin 600 sağlık personeli, 10 bin 900 işçi alımı yapılacak. Alınacak personeller 4B sözleşmeli personel kapsamında alınacak. Sağlık Bakanlığı personel başvuruları İŞKUR üzerinden dijital ortamda yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından 16 Mart tarihinde yapılan açıklamalar kapsamında Bakanlık bünyesine büro personeli, mühendis, diyetisyen, hemşire, avukat kadroları için 5 bin alım yapılacak. Personel alımları KPSS puanı üzerinden olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mart tarihinde yapılan açıklamaya göre 2023 senesi için 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen ataması ile ilgili kılavuzun yakın zamanda açıklanması tahmin ediliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN