Kar şiddetini artırdı bu illere gümbür gümbür yağacak! 68 il için kırmızı alarm: Tam 4 gün sürecek!

Kar şiddetini artırdı bu illere gümbür gümbür yağacak! 68 il için kırmızı alarm: Tam 4 gün sürecek!

Meteoroloji uyardı. Kar yağışları geliyor! Tüm Türkiye için alarm verildi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları paylaştı. İşte Türkiye'deki hava durumuna dair son haberler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışına işaret eden yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. 

KAR YAĞIŞI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME: METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARILAR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece altında olması beklenen sıcaklıklarla birlikte kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Uzmanlar, kar yağışının yoğunlaşacağı günleri belirtti. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri (Gaziantep ve Kilis hariç) ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara'nın güney kesimleri yağışlı geçecek. 

 

Kar

 

YAĞIŞLAR İÇİN TURUNCU KODLU UYARI YAPILDI!

Bugün yağışlar yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir. Akşam saatleri itibariyle Eskişehir ve Ankara'nın güney bölgeleri kar yağışı bekleniyor. Gümüşhane için sarı, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan illeri için de turuncu kodlu bir uyarı yapıldı. Akdeniz Bölgesi'nin yükseklerinde ve Mersin'in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (60-90 km/saat) bekleniyor, bu nedenle ulaşımda aksamalar, çatıların uçması ve tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması öneriliyor.

 

Kar Lastiği


ORHAN ŞEN UYARDI!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için şiddetli kar uyarısı verdi. Cumartesi akşamından itibaren İstanbul’a kuvvetli kar yağışı gelmesinin bekleniyor. Sıcaklık 2-3 C’ye kadar düşebilir. Pazar ve pazartesi günü şehir içerisinde kar göreceğimizden ulaşımda dikkatli olmamız gerekiyor. Kış lastiği olmadan aracınızı çıkartmayın.

 

NEDEN KAR YAĞAR?

Kar yağması, hava şartlarındaki bir dizi faktörün birleşmesi sonucu meydana gelir. Su buharı, havadaki soğuk havanın içinde birikir ve buharın yoğunlaşmasıyla buz veya kar tanecikleri oluşur. Bunlar daha sonra havada asılı kalır ve havadaki sıcaklık düşerse buz tanecikleri donar ve kar olarak yere düşer.

Kar yağmasının meydana gelmesi için iki ana şart gereklidir: 1) Havadaki nem oranının yüksek olması ve 2) Hava sıcaklığının 0°C'nin altında olması. Eğer hava nemli ve aynı zamanda soğuksa, buhar yoğunlaşacak ve kar tanecikleri oluşacaktır.

Kar yağışı, en çok kutup bölgelerinde ve dağlık alanlarda görülür. Ancak, soğuk hava masalarının güney bölgelerine ulaşması da kar yağışına neden olabilir. Ayrıca, kar yağışı sıklığı ve miktarı, yerel iklime ve o bölgenin yükseklik seviyesine bağlı olarak değişebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN