Kar taneleri artık daha hüzünlü düşecek

Kar taneleri artık daha hüzünlü düşecek

‘Akrep Nalan’ adıyla tanınan şarkıcı ve oyuncu Füsun Nalan Açın vefat etti. Karlar Düşer’ şarkısıyla 1990’lara damga vuran sanatçıya şarkıcı Ayşegül Aldinç “Ah be Nalân… Ne güzel, ne çelebi bir insandın”, oyuncu Melek Baykal “Kadife sesli kadın, huzur içinde uyu” sözleriyle veda etti. Sanatçı bugün Bodrum’da son yolculuğuna uğurlanacak.

SALİHA SULTAN

Seslendirdiği Karlar Düşer şarkısıyla 1990’lara damga vuran, Hayat Bilgisi dizinde Fidan Hoca karakteri ile hafızalara kazınan ‘Akrep Nalan’ lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67) Bodrum’da vefat etti. Sanatçı, dün sabah bakıcısı tarafından Eskiçeşme Mahallesi’ndeki evinde ölü olarak bulundu. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri Akrep Nalan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Akrep Nalan’ın ölümü sevenlerini ve komşularını yasa boğdu. Sanatçının bir süre önce hastanede tedavi gördüğü ve solunum yetmezliği nedeni ile hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Acılarının büyük olduğunu söyleyen ve Akrep Nalan’ın solunum yetmezliği sorunu bulunduğunu belirten 13 yıllık komşusu Özlem Orpak, “Akciğerlerinde buzlanma vardı. 7 Mart’ta hastaneye yatacaktı. Kendisi için solunum cihazı alınmıştı. Bakıcısı sabah bana gelip, ‘Ablam iyi değil’ dedi. Bunun üzerine yanına gittim, kalp masajı yaptım ancak geç kalınmıştı. Ambulansı çağırdım. Gelen doktorun söylediğine göre solunum yetmezliğinden yaşamını kaybetmiş. Biz birbirini seven komşulardık” dedi. Akrep Nalan’ın cenazesi 5 Mart Cumartesi (bugün) Bodrum Merkez Adliye Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurlanacak.

5kr2-nalan-buyuk.jpg

‘GELİYOR GELMEKTE OLAN’ DEMİŞTİ

Akrep Nalan, geçtiğimiz aralık ayında Facebook hesabından yaptığı paylaşımda yaşadığı sağlık sorunlarını sıralayarak “Neticede sevgili dostlarım; geliyor gelmekte olan…” diye yazmıştı. Hayatı boyunca evlenmeyen ve çocuğu bulunmayan sanatçı, uzun zaman önce ekranlara ara vermişti. Akrep Nalan, bir röportajında bu kararının ardında 30 yıl önce üzerine bastığı için ölen köpeği Bahtiyar’ın acısının yattığını dile getirmişti. O dönem yaşadıklarını “Çok kötü, çok talihsiz bir kazaydı. Belki de başıma gelmiş en büyük trajedi” sözleriyle anlatan Nalan: “Şimdi Google’a adımı yaz, ‘Köpek katili’ olarak çıkıyorum. Yüreğim acıyor. Hele de hayvansever bir insansanız acınız ikiye katlanıyor. O yüzden insanlardan korkuyorum. Günlerce kendime gelemedim, çok ağladım. Beni köpek canavarı olarak yazdılar. Asıl bana yapılan canavarlıktı” ifadelerini kullanmıştı. Sanatçı Bodrum’daki evinde köpeği Lucy ile birlikte yaşıyordu. Akrep Nalan’ın ölüm haberinin ardından sanatçıya binlerle hayranı sosyal medyada yorumu hafızalara kazınan ‘Karlar Düşer’ şarkısının dizeleriyle veda etti.

‘SEN NE ÇELEBİ BİR İNSANDIN’

AYŞEGÜL ALDİNÇ: Ah be Nalân… Ne güzel, ne çelebi bir insandın. Ruhun huzur bulsun. Allah’ın rahmeti üzerine olsun.

ERTAN ÖZTAŞ: Ah Nalan’ım. Senin ardından ne yazabilirim ki? Yakınlığımızı bilen herkes ne durumda olduğumu tahmin eder. İçim yandı...

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Yattığınız yer incinmesin...

CENK EREN: Çok üzgünüm çok Allah rahmet eylesin.

NAZAN ŞORAY: Çok üzüldüm çok. Ne kadar zamansız oldu Nalan’ımız

MELEK BAYKAL: Sevgili değerli akrep Nalan’ı kaybetmişiz. Mekânın cennet olsun. Kadife sesli kadın... Huzur içinde uyu.

GANİ MÜJDE: Fidan hocamızı kaybettik. Akrep Nalan hep kalbimizde olacaksın.

MÜZİĞİN DUAYENLERİ İLE YOLU BODRUM’DA KESİŞMİŞTİ

Akrep Nalan, yaşamını 1988’den beri ilk kez 1972 yılında tatil için gittiği ve hayran kaldığı Bodrum’da sürdürüyordu. Bodrum’un yalnız eğlence sektörüyle anılmasının yüreğini acıttığını söyleyen sanatçı, ilk sahnesini de 1980 yılında Barlar Sokağı’ndaki Efe Bar’da yapmıştı. Burada Zeki Müren ve Cem Karaca’nın, Efe Bar’a gelerek kendisini dinlemesiyle çok mutlu olduğunu ve Bodrum’dan vazgeçemeyeceğini anladığını belirten sanatçı, buradaki evini 2021 yılında Aziz Nesin Vakfı’na bağışlamıştı.

5kr2-cem-ile.jpg

AKREP NALAN KİMDİR?

1954 Ankara doğumlu Füsun Nalan Açın, ailesinin tek çocuğuydu. Çocuk yaşlarından itibaren müziğe ilgi duyan sanatçı, 1972-1980 yılları arasında muhasebeci olarak çalışmıştı. Bu yıllarda Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmaları yapan sanatçı, Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.

Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında gerçekleştirdi. 1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley’in desteğiyle çıkardığı ilk albümü ‘Dağ Çiçeği’nde seslendirdiği ‘Karlar Düşer’ şarkısıyla bütün Türkiye’de tanındı. Daha sonra Selim Atakan’ın desteği ile 1994 yılında ‘Zil Zurna Sevdalar’ başlıklı ikinci albümünü yayınladı. Baskül Ailesi, Aşk Mahkumu gibi dizilerde de rol alan Açın, bir döneme damga vuran Hayat Bilgisi dizisinde de ‘feminist Fidan Hoca’ karakterini başarıyla canlandırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN