Kararmış koltuk altından muzdarip olanlara müjde: Meğer bu iki malzemeyle bembeyaz yapmak mümkünmüş!

Kararmış koltuk altından muzdarip olanlara müjde: Meğer bu iki malzemeyle bembeyaz yapmak mümkünmüş!

Derideki pigment hücrelerinin aşırı üretimine yol açan tekrarlanan epilasyon, jilet ile koltuk altını tıraş etmek, deodorant kullanımı ve genetik koltuk altı kararmasının en yaygın nedenleri olabilir. Koltuk altı kararmasını doğal yollarla beyazlatmak mümkün. Peki, koltukaltı kararması neden olur? Koltuk altı kararmaları için ne yapmalıyım? Koltuk altı kararmalarına hangi yağ iyi gelir? İşte, koltuk altını beyazlatmanın en hızlı ve doğal yolu...

Koltuk altı, cildin diğer bölgelerinden koyu renkte olabilir. Koltuk altı kararması herkesiçin oldukça rahatsız olduğu bir durum. Bu sorundan kurtulmak için çok basit ve sadece iki malzemeli bir yöntem bulunuyor. Koltuk altı kararmasının pek çok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları tıraştan, kimyasallardan veya sürtünmeden kaynaklı tahriş, ölü derinin birikmesi ya da sigaradan kaynaklı derideki renk değişikliği olabilir.

KOLTUK ALTI KARARMASI EN HIZLI NASIL GEÇER?

Karbonat, pek çok insan için deodorantlara iyi bir alternatif olabilir. Cildinizin nemli olması, ancak ıslak olmaması tavsiye ediliyor. Ayrıca kabartma tozu çok aşındırıcıysa beyaz kil veya mısır nişastasıyla karıştırılması da iyi bir çözüm olabilir. Koltuk altlarınızda biriken ölü deri hücrelerini temizlemek için kabartma tozu ve sudan oluşan bir macunu kese olarak kullanabilirsiniz.

KOLTUK ALTI KARARMASI NASIL BEYAZLAR?

Ayrıca kabartma tozunu Hindistan cevizi yağı, limon suyu, avokado, gliserin, salatalık, bal ve elma sirkesi gibi malzemelerle de karıştırabilirsiniz. Cildinizde karbonat kullanmadan önce cildinizin asidik, karbonatın ise alkali olduğunu göz önünde bulundurun. Sağlıklı cildin pH'ı yaklaşık 4,5 ila 5,3'tür. Kabartma tozunun pH'ı yaklaşık 8,3'tür. Koltuk altınızdaki cildin pH dengesini bozarsanız, bu durum kuruluk ve tahrişe neden olabilir.

Koltuk altlarınızda karbonat kullanmaya karar verirseniz, önce birkaç gün cildinizin küçük bir bölgesinde (örneğin önkolunuzdaki küçük bir nokta) test edin. Herhangi bir kızarıklık veya tahriş fark ederseniz cilt testini bırakın ve koltuk altlarınızda kullanmayın.

KOLTUK ALTI KARARMASI İÇİN NE YAPMALI?

Pürüzsüz bir macun yapmak için 2-3 yemek kaşığı karbonat ve gül suyunu alıp bir macun kıvamına getirin. Macunu koltuk altlarınıza uygulayın ve 5-6 dakika dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra suyla durulayın. Bu prosedürü haftada üç kez tekrarlayın.

Mısır nişastası cildi rahatlatırken kabartma tozu beyazlatmaya yardımcı olur. Badem yağında bulunan antioksidanlar hasarlı cildi onarır. Yarım yemek kaşığı karbonat ve bir yemek kaşığı mısır nişastası alın. Kalın bir macun yapmak için badem yağı ekleyin. Macunu koltuk altlarınıza uygulayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Prosedürü haftada iki veya üç kez tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN