Kazara katil olan Alec Baldwin'e mahkemeden ret

Kazara katil olan Alec Baldwin'e mahkemeden ret

“Rust” filminin çekimleri sırasında kazara görüntü yönetmenini öldüren oyuncu Alec Baldwin, yeniden "kasıtsız adam" öldürme ile yargılanıyor. Davanın son duruşmasında mahkeme, Baldwin'in eylemiyle ilgili iddianamenin düşürülmesi talebini reddetti.

"Rust" filminin 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, Ekim 2021'de sette Alec Baldwin tarafından yanlışlıkla vurularak hayatını kaybetmişti. 2023 yılının ocak ayında "kasıtsız adam öldürme" ile suçlanan aktörün hakkındaki suçlamalar üç ay sonra düşmüştü. Ancak ortaya çıkan yeni kanıtların ardından 65 yaşındaki Baldwin'e yeniden "kasıtsız adam öldürme" suçlaması yöneltildi.

NTV'de yer alan habere göre; Baldwin'in avukatları iddianamenin düşürülmesini talep ettikten sonra 17 Mayıs'ta yapılan duruşmada, New Mexico eyalet savcısının jüri üyelerine savunma tanıklarını sorgulayabileceklerini söylememesi ve aktörün davasına yardımcı olacak kanıtları dinlemelerini engellemesi nedeniyle büyük jürinin oyuncuya yönelik iddianamesinin sahtekarlık olduğunu savundu.

SUÇLU BULUNURSA 18 AYA KADAR HAPİS

Devam eden davada ABD'li bir yargıç ise Alec Baldwin'in 2021'de yaşanan ölümcül bir film seti çekimiyle ilgili kasıtsız adam öldürme suçlamasının reddedilmesi yönündeki talebini reddetti.

Alec Baldwin'in 9 Temmuz'da hakim karşısına çıkması bekleniyor. Oyuncu eğer suçlu bulunursa 18 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN