Kimse onu tatlı olarak düşünmüyordu! Dünyanın en iyi tatlıları açıklandı! İşte listeye giren en iyi Türk tatlısı…

Kimse onu tatlı olarak düşünmüyordu! Dünyanın en iyi tatlıları açıklandı!  İşte listeye giren en iyi Türk tatlısı…

Dünyanın en iyi tatlıları listesine Türkiye'den tamı tamına 6 lezzet adını yazdırdı. Tatlı dendiğinde herkesin saydığı lezzetlerin aksine en sevilen Türk tatlısı herkesi şaşkına çevirdi. Kimse onu tatlı olarak görmüyor ama dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. İşte dünyanın en güzel tatlıları…

Türk halkı için tatlı dendiğinde akan sular duruyor. Birçok kişinin bayılarak tükettiği bin bir çeşit tatlı bulunurken dünya listelerinde de bu tatlılar konuşuluyor. Taste Atlas dünyanın en iyi tatlılarını sıralarken Türkiye'den listeye tam 6 lezzet giriş yaptı. Lisede pek çok farklı tatlı yer alırken kimsenin aklına gelmeyen o lezzet en iyi Türk tatlısı arasında yer alıyor. İşte dünyanın en güzel tatlıları…

TÜRKİYE'NİN EN İYİ TATLILARI

TasteAtlas tarafından yapılan araştırma doğrultusunda Türkiye'nin en iyi tatlıları belli oldu. Listeye 9. sıradan giriş yapan Maraş dondurmasını 17. sırada Antep baklavası takip ettim. 23. sırada fıstıklı sarma yer alırken 27. sırada baklava, 46. sırada irmik helvası ve 51. sırada fırın sütlaç yeri aldı.

DÜNYANIN EN İYİ TATLILARI

makroud-el-louse.jpg

1. Makroud el louse

Listenin ilk sırasına Cezayir'e özgü bir kurabiye çeşidi yerleşti. Badem, yumurta, şeker ve portakal suyunun uyumu ile elde edilen bu kurabiye hafifçe kızarmış halinin üstüne pudra şekeri serpilerek tüketiliyor.

pastel-de-nata.jpg

2. Pastel de nata

Dünyaca ünlü tatlılar denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de Portekiz'e ait Pastel De Nata oluyor. Dolgunun çok tatlı olmaması ve aroma içermemesi ile ünlü olan bu tatlı tarçın ile birlikte servis edilirken yanında bir fincan kahvede mükemmel gidiyor.

pastel-de-belem.jpg

3. Pastel de Belém

Listede Portekiz'e özel Pastel de Belém, tatlısı da yer alıyor. Nata’nın öncüsü olarak bilinen bu tatlı bir turta olarak tüketilmektedir. Süt, yumurta, şeker, limon ve tarçın ile karıştırılmış iç dolgunun yer aldığı bu lezzet Jerónimos manastırının rahipleri tarafından üretildi.

petticoat-tails.jpg

4. Petticoat Tails

Tereyağlı kurabiye bisküvileri olarak karşımıza çıkan Petticoat Tails, İskoç Kraliçesi Mary'nin de dahil olmak üzere 16 yüzyıldan bu yana gelen bir lezzet yolculuğunu günümüze taşıyor.

clotted-cream-ice-cream-birlesik-krallik.jpg

5. Clotted Cream Ice Cream

Birleşik Krallık'ta süpermarketlerde bile satılan bu tatlı Cornwall ile ilişkilendirilmiş bir İngiliz dondurması olarak biliniyor. Cornish tam yağlı süt, yumurta ve kaymak ile yapılan bu dondurma kadifemsi yapısıyla dikkat çekiyor.

tiramisu-1.jpg

6. Tiramisu

İtalyanların meşhur tatlısı tiramisu mascarpone kreması ile yapılmış ve kahve ile aromalandırılmış bir tatlı olarak biliniyor. Kelime anlamı olarak beni al anlamına gelen u tatlı şeker, likör ve kahvenin canlandırıcı etkilerini atıfta bulunan mükemmel bir İtalyan tatlısıdır.

fransiz-krebi.jpg​​​​​​​

7. Krep

Fransızların sıklıkla tükettiği İnce krepler dünyaca ünlü tatlılar listesinde de yer alıyor. Beyaz buğday ununun uygun fiyatlı hale geldi 20 yüzyıldan bu yana dünya çapında yapılan bir lezzet olarak bilinmektedir.

krem-brulee.jpg​​​​​​​

8. Krem Brüle

Yumurtalı muhallebinin sert yanmış şekerleme kabuğu ile birleşimi ile mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. Yumurta sarısı, krema, şeker ve vanilyanın pişirilerek kalıpları aktarılması ile birlikte benmari usulü hazırlanan bu tatlı geniş tabaklara ters çevirilerek koyulduktan sonra üzerine pürmüz ile yıkılmış karamelize bir katman oluşturulmaktadır.

maras-dondurmasi-1.jpg

9. Maraş dondurması

Türkiye'de sevilerek tüketilen lezzetler arasında yer alan Maraş dondurması erimeye karşı dirençli ve yoğun yapısıyla biliniyor. erimeye karşı dirençli ve yoğun yapısıyla biliniyor.Diğer dondurmaların aksine çiğnenebilir bir dokuya sahip olan Maraş dondurması süt ve şeker karışımının koyulaştırıcı madde ile karıştırılması sonucu ortaya çıkıyor. Sakız reçinesi olarak bilinen Arap sakızı ve eski mor orkidenin kökünden elde edilen bir tür un olan salep ile ortaya çıkan bu lezzet herkese hayran bırakıyor.

sut-receli.jpg

10. Dulce de leche

Arjantin, Uruguay gibi ülkelerde tatlı olarak tüketilen Dulce de leche, inek sütünün karamelleştirilmesi ile oluşturulan bir tatlıdır. Türkiye'de ise bu lezzet süt reçeli olarak sabah kahvaltılarında tüketiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN