Klozetteki çıldırtan sarı lekeleri kökünden kazıyor! Boşuna çamaşır suyu kullanmayın, çözümü çok basit

Klozetteki çıldırtan sarı lekeleri kökünden kazıyor! Boşuna çamaşır suyu kullanmayın, çözümü çok basit

Tuvaletteki sarı lekeleri çıkarabilecek birçok ticari temizlik ürünü olsa da bazı doğal ürünler de aynı derecede etkili. Sert kimyasallar olmadan tuvaletinizi mide bulandıran sarı lekelerden arındırabilirsiniz. Peki, sarara klozet nasıl beyazlar? Klozet sarılığı nasıl giderilir? Klozetteki inatçı sarı lekeler nasıl çıkar? İşte, klozetteki sarı lekeleri çıkarma yöntemi...

Klozetlerde zaman içerisinde sararmalar meydana gelebilir ve temizlik yapılsa dahil lekeler gitmeyebilir. Çoğu kişi ilk olarak çamaşır suyuyla temizlemeye çalışır fakat çamaşır suyu klozetlerdeki sararmaları çıkarmaya yetmez.

KLOZETTEKİ SARI LEKELER NASIL GEÇER?

Haberglobal'de yer alan habere göre, klozetlerde oluşan sararmaları gidermek için iki güçlü temizlik ürünü olan sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Kendi başlarına doğal birer temizlik ürünü olan sirke ve karbonat birleştirildiğinde çok güçlü bir temizleyici ortaya çıkıyor.

SARARMIŞ KLOZET NASIL TEMİZLENİR?

Sirke ve karbonatla klozetlerdeki sararmaların önüne geçmek için ilk olarak klozetin iç kısmına bolca buzu dökün. Ardından buzun üzerine karbonatı boca edin ve üzerine sirke dökün. Tüm malzemeleri bol miktarda kullanabilirsiniz. Daha sonra klozet kapağını kapatın. Sirke ve karbonat burada tepkimeye girerken buz da karışımın yüzeyde daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

Buz kalıpları eridikten sonra bir fırça yardımı ile sararmaları temizleyebilirsiniz. Sararmaların kolaylıkla çıkığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN