Kozmetik markaları kıskandı! Harcadığınız paralara içiniz yanacak! Hem kozmetik hem sağlık!

Kozmetik markaları kıskandı! Harcadığınız paralara içiniz yanacak! Hem kozmetik hem sağlık!

Kozmetik ürünleri için tonlarca para harcama dönemi geride kalıyor.Şimdiye kadar harcadığınız paralar için içiniz yanacak. Hem kozmetiğin anahtarı hem de sağlığın gizli formülü oluyor. Yıllardır kullanılıyor pahalı kozmetik markaları çatır çatır çatlıyor.

Hem cilt hem de saç sağlığı için kullandığımız pek çok farklı ürün yer alırken artık harcadığınız tonlarca para cebinize kalacak. En iyi ürünlerden daha kaliteli ve daha ucuz olan bu ürün sizi baştan aşağı yenileyecek. Kozmetik ürünleri yerine doğal ürünler tercih edilecek.

KATRAN SABUNU NASIL YAPILIR?

Geçmişten günümüze ulaşan sağlığın temel anahtarları hayatımızı kolaylaştırıyor. Anneniz ya da büyükanneniz tarafından harika bir cilt bakım ürünü olarak kullanılan katran sabunu hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de sizi baştan aşağı yenileyecek. Katran faydaları ile dünyada oldukça değerli bir huş ağacı özü olarak bilinmektedir.

katran-sabunu.jpg

Katran sabunu yapmak için huş katranının sıkılması gerekmektedir. Hiçbir kokusu, sentetik yabancı madde ve kimyasal reaktif içermeyen katran sabunu insanlar için en güvenli bakım ürünü olarak bilinmektedir. Evcil hayvanları bile yıkayabileceğiniz katran sabunu aktarlarda sıklıkla satılıyor.

KATRAN SABUNUNUN FAYDASI NEDİR?

Katran sabunu bir deterjan olarak kullanılmaktadır. Deterjan ya da duş jeli yerine kullanılabilecek katran sabunu yenileyici bir etkiye sahiptir. Yüzde oluşan tahrişi tedavi etme konusunda son derece faydalı olan katran sabunu haftada 3 kez kullanılabilmektedir. Yüzünüzdeki kızarıklıklar hiç olmadığı kadar azalırken cildinizin nem dengesini sağlamak için de nemlendirici ya da besleyici bir krem sürmeniz gerekiyor.

cilt.jpg

Katran sabunundan aynı zamanda ayak maskesi de yapılabilmektedir. Bu sayede topuklarınız yumuşarken çatlak sorununuzda minimum seviyeye inecek. Katran sabununu ayaklarınıza sürdükten sonra 10 dakika boyunca bekletip ılık suyla yıkayınız.

Saç sağlığı için son derece yararlı olan katran sabunu çabuk uzamasını sağlarken dökülmeleri de en aza indirmektedir. Haftada iki kez katran sabunu ile yıkanan saçlar canlanırken daha kalın ve gür olduğunu da göreceksiniz. Balsam yerine ise eczane papatyası veya seranın kaynatılması daha güçlü ve parlak saçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

Sıcak havalarda çok fazla terleyenler deodorant yerine katran sabununu tercih edebilir. Koltuk altınızı ya da bacaklarınızı yıkadığınız katran sabunu gün boyu ters salınımını minimum seviyede tutacaklar.

Hem insan hem de hayvan sağlığı için yararlı olan katran sabunu hayvanlarda oluşabilecek parazitleri önlemektedir. Bu nedenle hayvanlarınızı da katran sabunuyla yıkayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN