Kuaför sırları ile saçlarınızın rengini evde profesyonelce açın

Kuaför sırları ile saçlarınızın rengini evde profesyonelce açın

Saç renginde cesur değişim yapmak isteyen; fakat yoğun kimyasal içeren saç boyalarının ve oksidanların bırakacağı hasardan çekinenler evde kolay saç rengi açma yöntemlerini araştırıyor. Doğal yollarla saçlarının rengini açmak isteyenlere, boya miktarını tutturamayanlara rehber olacak fikirler, haberimizde...

Profesyonel güzellik salonlarında, fahiş ücretler ödeyerek üstelik yıpranmış saçlarla ayrılmak tarihe karışıyor. Saç renginizi istediğiniz tonda kolaylıkla açmanız mümkün. Güneş, deniz tuzu, papatya suyu gibi yöntemleri, saç rengini bir ton açmak isteyen pek çok kişi denemiştir. İşte, saçları ton ton açacak denemeye değer diğer yöntemler...

PAPATYA SUYU

Saç rengi açmak için bilinen en eski ve etkili yöntemlerden biri papatya suyudur. Çok eski zamanlardan beri doğal saç açıcı olarak kullanılan papatya suyu, saçları besler ve doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar. Saçlara altın sarısı parlaklığı kazandıran papatya suyu, aynı zamanda saçları baştan uca besler.

1 avuç kuru papatyayı 1 bardak suya ekleyin ve yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın.

Kaynama sırasında papatya suyunun turuncu renk almamasına dikkat edin.

Kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin ve süzgeç yardımıyla süzün.

Elde ettiğiniz papatya suyunu 3 farklı yöntemle saçınıza uygulayabilirsiniz.

Papatya suyunu saçınıza eşit miktarda doğrudan dökebileceğiniz gibi at kuyruğu topladığınız saçınızın uç kısımlarına dökerek ombre etkisi oluşturabilirsiniz.

Ayrıca papatya suyunu boş ve temiz bir sprey kutusuna dökerek bu sprey yardımıyla da saçınıza uygulayabilirsiniz.

papatya.jpg

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin faydaları hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Doğal saç açıcılardan bir diğeri olan elma sirkesi, saç bakımında oldukça önemli bir yere sahiptir. Saç renginin açılmasını sağladığı gibi kepek problemini giderir ve saçların daha yumuşak olmasını sağlar. Bu nedenle elma sirkesini duşta durulanma suyuna ekleyerek kepek, kaşıntı ve kuruluk gibi çeşitli saç problemlerinin ortadan kalkması sağlayabilirsiniz.

Her duşta durulanma suyuna sirke ekleyerek saç renginizin doğal bir şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz. Ancak sirkenin kokusundan rahatsız oluyorsanız sirkeli su karışımına birkaç damla lavanta yağı damlatabilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızın daha yumuşak, parlak, kepeksiz, canlı ve güçlü olduğunu göreceksiniz. En önemlisi ise saçlarınız artık istediğiniz renge kavuşacaktır.

BAL VE ZEYTİNYAĞI

Bal ve zeytinyağı ayrı ayrı şifa kaynağı olup, mutfaklardan alternatif tıpa kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Doğal saç açıcı denilince akla ilk gelen yöntemlerden bir diğeri ise bal ve zeytinyağı karışımıdır.

Yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak balı karıştırdıktan sonra nemli olan saçınıza eşit miktarda sürünüz. Dikkat edilmesi gereken şu ki bal ve zeytinyağı saçınıza iyice işlemeli. Yarım saat bekledikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz. Bu işlemi birkaç gün aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

1-005.jpg

TUZLU SU YA DA DENİZ SUYU

Tuzlu su, boyalı saçların da açılmasını sağlayan bir yöntem. Özellikle deniz suyu, saçların kısa sürede açılmasını sağlar.

2 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırarak kendi tuzlu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Bu yöntem uzun kullanımda zararlı olduğu için saç besleyici bakımınızı yapmayı ihmal etmemelisiniz.

C VİTAMİNİ

Cilt için kullanılan C vitamini serumları ve ampuller saçta da kullanılabilir. Ürünün yapısına göre şampuanınıza, saç maskenize ekleyebilir; sprey şişesine döküp saçlarınıza direkt uygulayabilirsiniz.

2-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN