Burun estetiğinde başarı kıstası nedir? Uzmanı anlattı

Burun estetiğinde başarı kıstası nedir? Uzmanı anlattı

Burun ameliyatından sonra burun daha iyi bir görünüme kavuşmuş ve daha rahat nefes alıyorsa, ameliyat başarılı olarak kabul ediliyor. Rinoplasti olarak adlandırılan burun ameliyatı, burundaki tüm bileşenler arasındaki bağların korunmasını sağladığı için burnun doğal yapısına zarar vermez. İşte, rinoplasti hakkında bilgiler...

Estetik operasyonlarda en çok tercih edilen burun ameliyatında (rinoplasti), tıp alanında uygulanan tekniklerin gelişmesi ve yenilikçi yöntemlerin bulunması sayesinde başarı ve memnuniyet oranı arttı. Burun ameliyatları geçmişe oranla çok daha basit operasyonlar şeklinde gerçekleştiriliyor.

RİNOPLASTİ NEDİR?

Rinoplasti, burun şeklini değiştirmek amacıyla yapılan cerrahi operasyonların adıdır. Rinoplastide, en önemli görevi solunum fonksiyonu olan burnun, bu görevini en iyi şekilde korunması ve iyileştirilmesi temel amaçtır. Burun estetiğine, hem görsel hem de sağlık bakımından başvurulur.

RİNOPLASTİ NEDEN YAPILIR?

Burun estetiği yaptırmanın nedenleri arasında bir yaralanmadaki deformitelerin onarılması, veya doğum kusurunun düzeltilmesi için burnun fiziksel görünümünü değiştirmek ya da bazı solunum güçlüklerinin iyileştirerek, nefes almayı kolaylaştırmak olabilir.

Bazı vakalarda hem solunum güçlükleri, hem de fiziksel görünüm rinoplasti seçeneğinin tercih edilmesinin arkasındaki nedenler arasında yer alabilir.

RİNOPLASTİ NEDEN YAPILIR?

Burun ameliyatlarının, burnun daha rahat nefes alması ve daha iyi bir görünüm elde etmek için yapıldığını belirten Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, burun ameliyatları hakkında şunları söyledi:

Her burun her şekilde yapılamaz. Örneğin, ileri düzeyde kalın ve yumuşak dokunun baskın olduğu bir burunda çok küçültme yapılamaz veya sivri ve keskin hatlar elde edilemez. Bu burunda daha sınırlı bir küçültme, şekil değiştirme ve yumuşak hatlara sahip bir burun elde edilebilir.

RİNOPLASTİ KİMLERE YAPILIR?

Başka bir örnek, alnı sığ, küçük ve geride olan bir hastada alından buruna geçişte derin bir kavis elde edilemez. Bu hastalarda daha düzgün bir burun sırtı elde etmek yüz ile daha uyumlu olacaktır. Yuvarlak yüze uzun burun, uzun yüze kısa ve çok kalkık burun, büyük yüze küçük burun, küçük yüze büyük burun... Yine uygun olmayacaktır.

Her yüz, her cilt ve her burun farklı dinamiklere sahiptir. Dolayısıyla farklı burunlardan farklı sonuçlar çıkacaktır, çıkmalıdır.

RİNOPLASTİ AMELİYATINDA BAŞARI ÖLÇÜSÜ NEDİR?

Hastalarımızın sıklıkla bize, 'benim burnum neden onunki gibi olmadı, benimki kısa onunki daha uzun, onunki kalkık benimki doğal, benimki ince onunki kalın' gibi bir başkasıyla kıyaslama yaptıklarını görüyoruz.

Bizim burun ameliyatlarından amacımız herkese aynı burnu yapmak değildir. Her yüzün güzel ve başarılı burnu birbirinden farklıdır. Kıyaslama bir başkasının burnuyla değil, ameliyat öncesindeki burnunuzla yapılmalıdır.

Ameliyat öncesindeki burnunuza göre estetik ve fonksiyonel olarak ilerleme olmuşsa ameliyatınız başarılı olmuş demektir. Sonuç olarak herkesin burnu kendine has ve özeldir. Başarılı burun da her yüz için farklıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN