Kullandıkça matlaşan bardakları pırıl pırıl yapmak meğer çok kolaymış! Sakın yenisini almayın, eskiler yeni gibi olacak

Kullandıkça matlaşan bardakları pırıl pırıl yapmak meğer çok kolaymış! Sakın yenisini almayın, eskiler yeni gibi olacak

Zaman içerisinde bardaklarda çizilme ve matlaşma problemi en sık rastlanan durumlardan biri. Fakat matlaşan bardakları eski formuna döndürmek ve tüm çiziklerden arındırmak mümkün. Peki, matlaşan bardaklara kesin çözüm nedir? İşte, matlaşan bardakları temizlemenin kolay yolu...

Bulaşık makinesi içerisinde yıkanması sonrasında oluşan matlaşmanın en büyük nedeni, kullanılan bulaşık deterjanı. Birçok kişi matlaşan bardakların eski formuna dönmeyeceğini düşünerek bardaklarını çöpe atıyor. Bardak yüzeylerinde zamanla oluşan matlaşma ve çiziği tek seferde yok etmenin formülü oldukça basit.

Matlaşan bardakları kısa sürede eski formuna döndürmek için limon tuzu kullanabilirsiniz. Limon tuzu, çizilen ve formunu kaybeden bardakların kısa sürede eski formuna gelmesine büyük ölçüde yardımcı olacak.

MATLAŞAN BARDAKLAR NASIL PARLATILIR?

Limon tuzu ile çizilen ve matlaşan bardaklarınızı eski formuna döndürebilmek için limon tuzunu bir tencerenin içerisinde suyla birlikte güzelce kaynatın. Ardından çizik ve mat bardaklarınızı uygun bir leğenin içerisine alın.

Bardaklarınızın üzerine hazırladığınız limon tuzlu suyu dökün ve bir miktar kadar bu şekilde kalmasını sağlayın. Birkaç saat bu formda bekledikten sonra bardaklarınızı güzelce durulayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN