Lavabonuz elmas gibi parlayacak o kötü görüntü anında yok olacak! İşte lavaboları çiçek gibi yapacak o basit yöntem

Lavabonuz elmas gibi parlayacak o kötü görüntü anında yok olacak! İşte lavaboları çiçek gibi yapacak o basit yöntem

Ev hanımlarının sürekli olarak şikayetçi olduğu durumların başında gelen sararan lavabolara çözüm çok basit. Kahve ve çay gibi içeçekleri sürekli olarak lavaboya döküyorsanız yandınız. Bu alışkanlığınız bir süre sonra başınıza büyük bir dert aşacak. Bu durum zamanla lavabolarda sararmaya neden olur ve ne kadar yıkarsanız yıkayın geçmez. Peki sararmış lavabolar nasıl temizlenir? İşte lavaboları çiçek gibi yapacak o basit yöntem...

Gün içerisindeki kullanım şeklinize göre lavabolarınızda sararma ve leke oluşumu meydana gelebilir. Bu sararmaların en büyük sebepleri ise lavabolara döktüğümüz çay ve kahve sularından kaynaklı oluşuyor. Ev hanımlarının sıklıkla şikayetçi olduğu bu konunun çözümü çok basit. Yarım limonun üzerine bulaşık deterjanı sıkın ve temizliğin tadına varın. Lavabonuz elmas gibi parlayacak.

SARARMIŞ LAVABOLARA KESİN ÇÖZÜM

Lavabolar genellikle porselen, mermer, cam, seramik ve daha birçok malzemelerden üretilir. Fakat ev hanımları genelde açık renklerde tercih ettiği için lavabolarda sararmalar gözükebilir. Bu durumdan şikayetçi olan ev hanımlarına basit bir yöntemle yardımcı olacağız. İki malzeme ile lavabolarınız pırıl pırıl olacak. Bu haberi mutlaka sonuna kadar okuyun.

kmfdfdfd-48.jpg

LİMON VE DETERJANIN MUCİZEVİ ETKİSİNE TANIK OLUN

Yeni evlilerin ilk tercihi olan mermer ve granitten yapılan lavabolar çabuk sararabiliyor. Size söyleyeceğimiz yöntemle artık sararma derdinden kurtulacaksınız. Sadece yarım limon ve deterjan kullanarak lavabolarınızı pırıl pırıl yapın. Burada en önemli etken bu işlemi mutlaka gece yatmadan önce uygulayın. Yapmanız gereken ise limonu ortadan iki ayırın ve üstüne biraz deterjan koyun. Ardından lavabonuzu iyice ovalayın. Sabah uyandığınızda lavabonuz elmas gibi parlayacak.

kmfdfddf-35.jpg

LİMON VE TUZUN İNANILMAZ ETKİSİ

Sizler için diğer yöntemleri de araştırdık. Her evde bulunan basit malzemeler de hazırlayabileceğiniz başka bir yöntemde ise su, sabun, bir adet limon ve bir çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. Öncelikle sıcak suyun içerisine rende haline getirdiğiniz katı sabunu ekleyin ve krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından bu karışımı lavaboya dökün ve bir sünger yardımı ile ovalayın. Sıktığınız bir limonun içerisinde tuz dökerek ovulmuş lavaboyu tekrar bu karışımla ovun. Son olarak yapacağınız durulama işlemi ile lavabonuz bembeyaz olacak.

LİMON VE TUZ

Evlerde kullanılan çeşitli kimyasal temizleyiciler, oluşan sararmalar konusunda oldukça etkili. Her evde bulunan cif ve çamaşır suyu ile lavabonuzu anında ilk günkü haline çevirebilirsiniz. Doğrudan sararma olan yere uygulayarak bir sünger arayıcılığıyla kısa ve hafif bir ovalamanın ardından göz kamaştırıcı bir beyazlığa sahip olacaksınız. Bu uygulama süresince eldiven kullanmanız gerektiğini hatırlatalım.

kmfdfdfd-49.jpg

KARBONATI ASLA UNUTMAYIN

Doğal maddeleri tercih edenler için ise limon suyu ve karbonatla hazırlayacağınız bir karışımı kullanmak mümkün. Sıcak suyun içerisine ekleyeceğiniz karbonatlı limon suyu karışımını sararan lavaboya püskürttüğünüzde kolayca beyazladığını göreceksiniz. Bu noktada asıl dikkat edilmesi gereken suyun kireçli olmaması. Kireç sararmaya neden olan maddelerin başında geliyor ve kireçli su kullanımı sararmayı azaltmanın aksine artmasına neden olabiliyor. Karışımın içerisindeki karbonat, beyazlatıcı özelliği sayesinde oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN