Lokantacıların gizli tarifi! Kıtır kıtır turşunun sırrı ortaya çıktı: Kavanoza bir tane koyun ve...

Lokantacıların gizli tarifi! Kıtır kıtır turşunun sırrı ortaya çıktı: Kavanoza bir tane koyun ve...

Mor lahana turşusu herkesin bayılarak yediği ancak evde kıvamını tutturmakta zorlandığı bir lezzettir. Özellikle lokantalarda bayılarak yediğimiz bu lezzetin sırrı ise ortaya çıktı. İşte, lokantacıların sır gibi sakladığı 5 püf nokta...

Mor lahana turşusu, Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Tadı damakta kalan bu lezzeti evde kolaylıkla hazırlamanız mümkün. Ancak, hazırlık aşamasında bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte, mor lahana turşusunun lezzetine lezzet katacak o püf noktalar...

KALİTELİ MALZEME KULLANIMI

Mor lahana turşusu yaparken kullandığınız malzemeler oldukça önemlidir. Çünkü bu malzemeler turşunuzun lezzetini etkileyecektir. Bu yüzden, taze ve sağlıklı mor lahana seçmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca turşuda kullanacağınız su ve tuz gibi ürünlerin de kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.

LAHANALARIN BOYUTLARINA DİKKAT

Turşu için lahana dilimlerinin boyutunu iyi ayarlamalısınız. Çünkü dilimlerin kalınlığı turşunun kıtırlığını etkilemektedir. Ayrıca, dilimleri eşit boyutlarda kestiğinizde de turşunuz daha estetik bir görünüme kavuşacaktır.

h-15-1.jpg

KAVANOZU İYİ STERİLİZE EDİN

Mor lahana turşunuz için kullanacağınız kavanozun temizliği oldukça önemlidir. Kavanozu kaynar su ile iyice yıkadıktan sonra tekrar kaynar suya batırarak sterilize edin. Böylelikle turşunuzun dayanıklılık süresini uzatmış olursunuz.

FERMENTE SÜRESİ ÇOK ÖNEMLİ

Mor lahana turşusunun lezzeti için doğru fermente süresi de önemlidir. Genel olarak 1 hafta ile 10 gün ideal bir süredir. Fakat, fermente süresi oda sıcaklığı ve tercihe göre değişebiliyor. Bu süre boyunca kavanozun kapağını sürekli kontrol ederek gaz çıkışı sağlayabilirsiniz.

SERİN VE KURU YERDE SAKLAYIN

Turşunuzu hazırladıktan sonra, serin ve kuru bir yerde saklamanız gerekiyor. Bu sayede turşunuz daha lezzetli ve kaliteli olacaktır.

15-2.jpg

MOR LAHANA TURŞUSU MALZEMELERİ

- 1 tane orta boy mor lahana

- 1 tane limon

- 1 çay kaşığı limon tuzu

- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu

- 1 yemek kaşığı şeker

- 1 çay bardağı üzüm sirkesi

- Kavanoz dolacak kadar su

YAPIMI

Lahanalarınızı serçe parmağı kalınlığında doğrayın ve ardından uygun bir kaba alarak tuz ve limon ekleyerek 3-4 dakika ovuşturun.

Üzerine limon tuzu, şeker ve sirke ekleyerek ağzına kadar su ile doldurun. Bu ölçünün 1 kiloluk kavanoz için olduğunu unutmayın.

Ağzını kapattığınız kavanozu karanlık bir yerde muhafaza edin. Birkaç gün sonra afiyetle yiyebileceğiniz kıtır kıtır turşunuz hazır...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN