Marmara bölgesinde yaşayanlar dikkat! Uzman isim o ili işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem yakında!

Marmara bölgesinde yaşayanlar dikkat! Uzman isim o ili işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem yakında!

Ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbullu vatandaşların deprem endişesi artmaya başladı! Peki uzman isimler neler söyledi? Tüm detaylar haberimizde.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi 11 ili derinden etkilemişti. Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında uzmanların İstanbul depremi ile ilgili açıklamaları da hız kazandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

UZMANLARDAN DEPREM AÇIKLAMALARI

6 Şubat tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem felaketi sonrasında insanların Marmara bölgesinde yaşanabilecek olası depremlerle ilgili endişeleri arttı. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Marmara bölgesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Haritada olan Gemlik Mudanya fayı ve Esenköy Bozburun fayı Marmara bölgesinde riskli olan yerdir. Kuzey bölgesinde de Kumburgaz fay hattına gelen fay hattı risk taşıyor. Bu bölgede 5 ve üzeri depremler yaşandı. 5.7'lik depremin olduğu noktalar var. 5 üstünde kırılan Tekirdağ Silivri fay hattı üstündedir. Crip olduğu için orada bir risk yok. Risk Gemlik Mudanya fay hattında. 4 ve üstü depremlerin olduğu yerler kırmızı olan yerler. 

İstanbul Deprem Uzman Açıklamaları

Bu bölgelerde beyaz çizgili olan Adalar fayı ve Yeşilköy Büyükçekmece fay hattındaki Avcılar fayıdır, ölü fay yani. Sarı çizgiler 1999 senesi depreminde kırılmış Yalova Körfez fay hattıdır. 1894 senesinde kırılan fay hattı da Çınarcık fay hattıdır. 1912 senesinde kırılan Tekirdağ Saroz fayı, 1953 senesinde kırılan İncegönen ve 1964 senesinde kırılan Manyas fay hattıdır. Uludağ çevresinde 1855 senesinde Bursa ilinin batı ve doğusunda iki büyük deprem oldu. Risk taşıyan bölge Esenköy Bozburun fay hattı ve Gemlik Mudanya fay hattı kırmızı olarak gösteriliyor ve bu bölge risk taşıyor. Diğer 5.7'lik depremin olduğu Silivri ve Kumburgaz fay hattıdır. Diğer yandan Sarıköy fay hattı ve Bandırma Körfezi güney bölgesinde yer alıyor. Tekirdağ fay hattında Marmara adasının önünden geçen 1912 senesinde kırılmış olan fay hattında 4 ve 5 büyüklüğünde depremler oldu. Stres birikmiş olmadığı için büyük bir deprem olmayacak. 1894 senesinde Çınar çukuru güney bölgesinde kırılmış olan fay hattı ve 1999 senesinde kırılmış olan Yalova ve Körfez hat fayı ve 1999 deprem sonrasında stres yüklenmiş Gemlik Mudanya ve Bozburun fay hatları. Gemlik Mudanya fat hattı Bozburun fat hattı birlikte kırılmış olursa 7 büyüklüğünde deprem yaşanabilir. Tek başına kırılırsa da 6.5 büyüklüğünde deprem yaşanabilir.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN