Meclis'te şaşkına çeviren tesadüf! 31 milletvekili birden... Duyanlar inanamadı

Meclis'te şaşkına çeviren tesadüf! 31 milletvekili birden... Duyanlar inanamadı

Meclis'te ilginç bir durum ortaya çıktı. Tam 31 milletvekili aynı ismi taşıyacak! Bununla da kalmayıp, 26 vekilin de isimleri aynı olacak. İsim benzerlikleri Meclis'in yeni döneminde dikkat çeken bir detay olarak öne çıkıyor. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmış olmasına rağmen, Meclis'in 28. dönemi için yeni isimler belirlendi. Yeni dönemde Meclis'te kadın vekillerin azınlıkta olduğu, erkek vekillerin ise çoğunlukta olduğu görülmektedir. Bu yeni dönemde isim benzerlikleri dikkat çekmektedir. Buna göre, 31 erkek vekilin ismi Mehmet olacak. Meclis'te bu 31 Mehmet'in adı aynı olacak. Ayrıca Meclis'te 26 vekilin adı Mustafa, 16 vekilin adı Ali ve Ahmet, 12 vekilin adı Hasan olarak belirlenmiştir. Diğer yandan, 9 vekil İsmail ve Ömer adını taşırken, 8 vekil İbrahim ve Murat olarak görev yapacak. Meclis'in yeni dönemi için bu isimler belirlenmiştir.

ROZET ÇEŞİTLERİ

2

Milletvekillerinin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra rozet takılacaktır. Rozetler altın kaplamalı olup, fiyatı 250 TL'dir. Ancak milletvekilleri tamamen altından yapılmış rozeti tercih ederse fiyatı 13 bin TL'ye çıkacaktır.

Seçim mazbatalarını il seçim kurullarından alacak olan vekiller, Ankara'ya yönelecektir. Belgelerini Meclis görevlilerine teslim edeceklerdir. Kayıt işlemleri 19 Mayıs'ta başlayacak ve hafta sonuna kadar devam edecektir. Vekillerden parmak izi alınacak ve Genel Kurul'daki oylamalarda parmak izi sisteme kaydedilecektir.

Meclis'e giren milletvekillerinin cinsiyet dağılımı incelendiğinde, 479 erkek ve yalnızca 121 kadın milletvekili olduğu görülmektedir. Kadın temsiliyeti, 27. dönemde yüzde 17.1 iken, 28. dönemde yüzde 20.1'e yükselmiştir. Bununla birlikte, kadın sayısı hala erkek sayısına yaklaşmamıştır. 31 ilde hiç kadın milletvekili bulunmazken, Yeşil Sol Parti en fazla kadın milletvekiline sahip olan parti olarak öne çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN