Meksika'dan gelen arama kurtarma köpeği Proteo'nun ölüm nedeni belli oldu! Enkazdan onlarca canı kurtarmıştı!

Meksika'dan gelen arama kurtarma köpeği Proteo'nun ölüm nedeni belli oldu! Enkazdan onlarca canı kurtarmıştı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin hemen ardından Meksika'dan gelen arama kurtarma ekibinde görevli Proteo isimli arama kurtarma köpeğinin ölümü manşetlere taşındı. Proteo'nun eğitmenliğini yapan Carlos Villeda, bina enkazının altında kaldığı söylenen köpeğiyle ilgili açıklama yaptı. Proteo’nun hayatını kaybetmesi sonrası duyguları hakkında açıklama yapan Villeda, köpeği ile gurur duyduğunu dile getirdi ve onun harika bir köpek olduğunu söyledi.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ı vuran depremin ardından Meksika'dan Türkiye'ye gönderilen arama kurtarma ekibinde yer alan Proteo isimli arama kurtarma eğitimli köpek 12 Şubat'ta hayatını kaybetti. Proteo'nun eğitmeni Carlos Villeda, Proteo'nun ölümünün ardından bir açıklama yaptı.

Meksika'dan gelen arama kurtarma köpeği Proteo'nun ölüm nedeni

Carlos Villeda, Proteo'nun sosyal medya hesaplarında öne sürüldüğü gibi bir göçük nedeniyle ölmediğini ancak yorgun olduğunu söyleyerek ölümünün çeşitli sebeplerden kaynaklandığını söyledi. Proteo’nun aslında yaşlı olması ve Türkiye'de görülen soğuk havaların köpeğinin ölmesine neden olan sebeplerden birisi olduğunu belirten Villeda, aynı zamanda köpeğinin Türkiye'ye uzun süren bir yolculuk geçirdiği için de yorgun olduğunu ifade etti.

'PROTEO İLE GURUR DUYUYORUM'

Meksika'dan gelen arama kurtarma köpeği Proteo'nun ölüm nedeni

Proteo'nun ölümüyle ilgili olarak Villeda şunları söyledi:

"Köpeğimle gurur duyuyorum, en çokta harika bir köpek olduğu ve onu öyle tanındığı için. Sadece köpeğimle değil, buraya gelen diğer bütün köpekler ile gurur duyuyorum. Onların da harika köpekler olarak tanınmasını istiyorum." Villeda ile köpeği Proteo'nun arasındaki dostluğun köpek 4 aylıkken arama kurtarma ekibine götürüldüğünde narkotik ve aynı zamanda patlayıcı madde bulması ile başladığı söyleniyor.

Meksika'dan gelen arama kurtarma köpeği Proteo'nun ölüm nedeni

"BİRÇOK FELAKET ALANINDA ÇALIŞMIŞTIR"

Proteo, 6 Şubat depreminden sonra geldiği Türkiye'de ve Meksika'da katıldığı sayısız kurtarma çalışmalarının yanı sıra 2015 Guatemala heyelanlarından, 2015'te Guatemala'da 2016'da Ekvador'da ve 2021'de Haiti'de meydana gelen depremlerden sorumluydu. Mexico City'de bir askeri polis ekibinin üyesi olarak görevli olan Proteo, 13 Haziran 2013'te doğmuştu. 12 Şubat 2023'te öldüğünde yaklaşık 9 yıl 8 aylıktı. Proteo'nun ölümü Meksika ve Türkiye'de büyük yasla karşılandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN