Meteoroloji il il sıraladı! Soğuktan dişleriniz birbirine vuracak! Bu tarihte yoğun kar yağışı hayatı felç edecek!

Meteoroloji il il sıraladı! Soğuktan dişleriniz birbirine vuracak! Bu tarihte yoğun kar yağışı hayatı felç edecek!

Ocak ayında birçok vatandaş mevsimin ilk karını dört gözle bekliyor. Meteoroloji yetkilileri ise, başta İstanbul olmak üzere birçok ile yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji Müdürlüğü kar, sis ve pus uyarısında bulunurken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak ve rüzgarlar kuzeyli eseceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporlarına göre, Ülkemizin kuzey ve doğusu çok bulutlu ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Anadolu bölgesi, Yalova civarı, Kocaeli ve Sakarya ve Kastamonu kıyıları yağışlı, Ordu iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile üst kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, diğer kesimlerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Marmara'da iç ve doğu kesimler başta olmak üzere birçok yerde sis ve pus görülebilecek.

Bu tarihte yoğun kar yağışı hayatı felç edecek

İSTANBUL'A 20 OCAK'TA KAR GELİYOR!

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Klimatolog Dr. Okan Bozyurt, bir süredir devam eden soğuğun şiddetli soğukların giderek artacağını söylüyor. Okan Bozyurt, soğuk havanın 20 Ocak'ta zirve yapacağını açıkladı. Sonuç olarak 20 Ocak günü yoğun kar yağışından dolayı büyükşehirlerde hayatın felç olabileceği belirtildi. Asıl soğuğun yeni yılda da devam edeceğini söyleyen Bozyurt, “Bundan sonra bu yağışlar ülkeden gidecek ama bir kaç gün sonra şiddetli bir soğuk sisteminin oluşacağını tahmin ediyoruz. 2022-2023 kışı nerelere gelecek derseniz, 20 Ocak – 10 Şubat arası olan Ocak ayı ortasında soğuk havalar ve ciddi kar yağışı göreceğiz. Bu kar yağışları hem kıyı kesimlerini hem de iç kesimleri etkisi altına alacak. Özellikle İstanbul ve çevre illerde yoğun kar yağışı olabiliyor. Tabi bunlar tahmini, değişiklik olabilir." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN