Meteoroloji'den o bölgeye kritik uyarı! Sel tehlikesi var: Günler sürecek yağışlar başlıyor!

Meteoroloji'den o bölgeye kritik uyarı! Sel tehlikesi var: Günler sürecek yağışlar başlıyor!

Meteoroloji bölgeler için uyarı yaptı. Özellikle deprem bölgelerinde sağanak yağışın duyurusu yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları haberimizde.

Deprem bölgelerinde yaşanan felaketler devam ederken bölgede hava durumunun da nasıl olacağı merak edilir oldu. Uzun süreli ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği haberi açıklandı.

sağanak yağış

DEPREM BÖLGELERİNDE SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke geneline hava durumu tahminlerini aktarırken bir bölge için ayrıca açıklama yaptı ve uyarıda bulundu. Geçtiğimiz ayda yaşanan deprem felaketi sonrasında yağışın yoğun olmasıyla bölgede bazı illerde sel felaketinin de yaşanması bölge halkını derinden etkiledi ve korkuttu. Uzmanlardan gelen yeni açıklamalara göre, bölgede cuma günü sağanak yağış bekleniyor. Cuma günü beklenen yağışın özellikle akşam saatlerinde artacağını, cumartesi günü gece saatlerine kadar da devam edeceği açıklandı. Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis, Malatya illerinde yoğun yağış olacağı ve felaketlere karşı dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Bölgede yağış kaynaklı gerçekleşebilecek olan, sel, taşkın, yıldırım, dolu gibi durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği ve önlem alınması gerektiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN