Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün oruç tutulur? Mevlid Kandili 2022 tarihi

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün oruç tutulur? Mevlid Kandili 2022 tarihi

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğum gecesi olarak bilinen Mevlid Kandili için geri sayım başlatıldı. Bu güzel gecede müslümanlar dualar ederek namazlar kılacaklar ve ibadetlerini yerine getirecekler. Mevlid Kandilinin tarihi ve öneminin yanı sıra oruç tutulup tutulmayacağı da araştırılıyor. Çok sayıda müslüman, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün oruç tutulur? sorusunun yanıtını sorguluyor.

Mevlid Kandili, her yıl Rebiülevvel ayının 12. günü kutlanır. O gün İslam dünyası için önemli bir gündür ve müslümanlar tarafından heyecanla beklenir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan takvimde Mevlid Kandili'nin tarihi de yer aldı.

Oruç, Müslümanlara yılın herhangi bir zamanında bir kez daha huzur verir. Oruç tutmanın belirli vakitleri vardır ama dileyen, kurallara uymak şartıyla dilediği kadar oruç tutabilir. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu?

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Yılın son kandili olarak bilinen Mevlid Kandili bu yıl 7 Ekim günü idrak edilecek.

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelir. Mevlid Kandili, insanı insan yapan tüm güzelliklerin ona odaklandığı Hz. Peygamber'in doğumunun kutlandığı, onun merhametinin ve adaletinin, sabır ve metanetinin insanlığa sunulduğu ve bu güzel değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakı ile güzelleştireceğimiz tazelenme mevsimidir.

Bu özel ve bereketli günde dulara ederek namazlar kılabilir, isterseniz oruç bile tutabilirsiniz. Bu eylem dinimizde sakıncası olmayan bir davranıştır. Allah katında mükafat ve şükre layık bir ibadet olarak kabul edilir. Ayrıca dini kaynaklarda bu oruç gecesi hakkında özel bir bilgi yoktur.

Peygamberimizin doğum gününde oruç tutmanız ve çevrenizdekilerin oruç tutması size pek çok sevap kazandıracaktır. Mevlid Kandili bol bol dua etmeniz ve Mevlid kandilinde oruç tutup tutmamak size kalmış. Bu gecede dinin zorlamadığı,oruç tutmadan da ibadetini yapan kimse, eş ve dost toplantılarında onun adını sık sık anarlar.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUCUN FAZİLETİ

Oruç, Müslümanlara yılın herhangi bir zamanında bir kez daha huzur verir. Oruç tutmanın belirli vakitleri vardır ama dileyen, kurallara uymak şartıyla dilediği kadar oruç tutabilir.

Bazı azmanlar vardır ki; orucun sevabı diğer günlerden kat kat fazladır. Bunlardan biri de Mevlid Kandilidir. Mevlid kandili, İslam için çok önemli bir gündür. Bu özel gece, Peygamberimizin dünyaya gönderildiği gün olarak bilinir. Yeniden doğuşu temsil eder. Bereket ve barışın hakim olduğu bu günde İslam alemi ibadetlerini daha özenli yerine getirmeye çalışır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN