Meyve ve sebzeleri suda bekletenler... Adeta zehir saçıyor: Bu hatayı herkes yapıyor

Meyve ve sebzeleri suda bekletenler... Adeta zehir saçıyor: Bu hatayı herkes yapıyor

Pazardan aldığımız meyve ve sebzeleri direk suda yıkayarak bekletiyoruz. Ancak bu yaptığımız büyük bir hataymış! Meğer zehir saçıyorlar! Meyve ve sebzeleri suda bekletmenin sonuçları...

Uzun yıllardır sebze ve meyvelerin temizlenmesi amacıyla yaygın olarak kullanılan sirkeli suda bekletme yöntemi, aslında bir yanılgıdan ibaretmiş. Yapılan yeni araştırmalar, bu yöntemin aslında sebzelerdeki mikropların çoğalmasına neden olduğunu ortaya koyuyor.

SİRKELİ SUDA BEKLETME YÖNTEMİ HİJYENDEN UZAK

sirke.webp

Sebze ve meyvelerde bulunan mikropları öldürmek için sıklıkla tercih edilen sirkeli suda bekletme yöntemi, aslında beklenen hijyeni sağlamaktan uzak. Bilinenin aksine, bu yöntem sebzelerdeki bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlıyor. Üstelik, gıda üzerindeki pestisit bileşenlerini temizleme konusunda da etkisiz kalıyor.

Sebzelerin temizlenmesi için tercih edilen pestisit bileşenleri, insan sağlığına zarar verebilecek maddeler içeriyor. Bu nedenle, sebzeleri doğru bir şekilde yıkamak oldukça önemli. Bu noktada, sirkeli suda bekletme yöntemi yerine karbonat kullanmak daha sağlıklı ve etkili bir alternatif olarak öne çıkıyor.

SUYA 2 KAŞIK KARBONAT EKLEYEREK TEMİZLEYİN

karbonat.webp

1 litre suya eklenen 2 kaşık karbonat, sebze ve meyveleri derinlemesine temizlemenin yanı sıra pestisit bileşenlerini de etkili bir şekilde ortadan kaldırıyor. Bu pratik ve sağlıklı yöntem, sebzelerin ve meyvelerin güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN