Milyonlarca öğrenciye müjde: 330 TL ödemeler haftaya başlıyor

Milyonlarca öğrenciye müjde: 330 TL ödemeler haftaya başlıyor

Öğrenci ve velileri sevindirecek haber geldi. Binlerce öğrenci için kantin desteği başladı. İşte detaylar...

ÖĞRENCİLERE KANTİN DESTEĞİ!

Eğitim öğretimin ikinci dönemi başladı. Binlerce öğrenci okula dönüş yaptı. Aynı zamanda okul çağı öğrencileri için gelişmeler yaşamdı. Ankara’da öğrenciler için kantin desteği sağlanacak. Hem velileri hem de öğrencileri sevindirecek haber geldi. Belediye’den yapılan açıklamaya göre öğrenciler için kantin desteği sağlanacak. Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisi 330 liralık kantin desteği alacak. Öğrenciler için Başkent Kartlara ise ödemeler yapılmaya başlandı.

DESTEK

Ayrıca uygulamanın zaman içerisinde diğer ilçelerde de yapılması kararlaştırıldı. Mansur Yavaş Ankara’da 60 bin öğrenciyi kapsayacak şekilde kantin desteğinin arttırılacağı ifade edildi. Mansur Yavaş kantin desteği ile ilgili olarak, öğrencilere müjdesi olduğunu belirterek 14 bin çocuğa aylık 330 TL kantin desteği verileceğini belirtti. Hiçbir öğrencinin aç kalmasını istemediklerini söyleyen Yavaş velileri de sevindirdi.

ÖĞRENCİLERE FİŞ VERİLECEK

Başkent Kartları bu anlamda kantin desteklerinin yatırılacağı bir kart olacak. Her ay yüklenecek olan karta kantinci tarafından öğrencilere aylık olarak 22 adet kantin fişi verilecek. Bu anlamda kartların öğrenciler tarafından taşınmasına gerek kalınmayacak ve fiş ile alışveriş yapabilecekler.

İzmir’de de 6 ile 14 yaş arasındaki öğrenciler için beslenme çantası vedesteği veriliyor. Öğrencilere fındık, kuru üzüm, mandalina, portakal, elma veriliyor.

Destekten yararlanmak için bizizmir.com üzerinden de taleplerin oluşturulabildiği ifade ediliyor. Ayrıca kentin 10 ayrı noktasında başvuru toplanacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN