Milyonlarca öğrenciye yardım yolu açıldı! Kişi başı 1611 TL ödeme yapılacak: İlkokul, ortaokul, lise öğrenciler dikkat

Milyonlarca öğrenciye yardım yolu açıldı! Kişi başı 1611 TL ödeme yapılacak: İlkokul, ortaokul, lise öğrenciler dikkat

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yardımlar gündeme gelirken 1.611 TL ödemeler için başvurular başladı. 1611 TL yardım kimlere verilir? 1611 TL yardım başvurularına dair detaylar...

Devlet tarafından öğrencilere yardım ödemesi yapılırken ilkokul, ortaokul ve lisa öğrencileri için başvurular başladı. Eğitim yardımı maddi olarak zorluk çeken ailelere rahat nefes alınması için 1611 TL ödeme yapılmasına karar verildi. Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı tarafından verilecek olan eğitim desteği için başvuru şartları haberimizde yer almaktadır.

ÖĞRENCİLERE 1611 TL ÖDEME

Devlet dar gelirli ailelere maddi yardım verirken eğitim ödemeleri için bakanlık tarafından başvuru süreci açıklandı. PTT aracılığıyla okul giderlerine karşılık 1611 TL burs ödemesi verildi. E devlet üzerinden veya vakıflar tarafından başvurular gerçekleşir. https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresi üzerinden sosyal yardım başvuruları yapılır.

Başvuru yapılırken gerekli form üzerinde yer alan bilgiler eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması gerekir. Başvuru formu doldurulurken gelir durumuna karşılık olarak okuyan çocuk sayısına göre ödeme tutarı farklılık gösterir.

eğitim ödemeleri

1611 TL ÖDEME ALACAK KİŞİLER

-TC vatandaşı olmak

-Gelir sahibi olmamak

-Maddi zorluk çekiyor olmak

-Çocukların öğrenci olarak okula gitmesi

-Öksüz ya da yetim olunması

-Eşi vefat eden aileler

-Fakirlik sınırında bulunmak

EĞİTİM ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILIR?

1611 TL eğitim yardımları ne zaman yatar sorusuna yanıt aranırken ihtiyaç sahipleri ödemelerin ne zaman hesaplarda olacağını araştırmaya başladı. İhtiyaç sahiplerine verilecek aylık ödemeleri ise her ayın 15'inde yatırılmaya başlanır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN