Moda danışmanı Aysun Kaba yılın trendleri hakkında tüyolar verdi

Moda danışmanı Aysun Kaba yılın trendleri hakkında tüyolar verdi

Modanın güncel trendlerini yakalamakta zorluk çekenlerin yeni adresi stil danışmanları olurken, Moda Danışmanı Aysun Kaba, üniversitelerde ders vererek bu alanda uzmanlaşmak isteyen gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik ediyor. Türkiye’de modanın nabzını tutan moda danışmanı, artık erkeklerin de modayı yakından takip ettiğini aktardığı açıklamasında bu yılın trendi olarak takım elbiselerin erkeklerin en en çok tercih ettiği kıyafet olduğunu belirtiyor.

Her dönem değişken bir sektör olan moda dünyası kişilerin akımlara uyum sağlamasını zorlaştırıyor. Bu da meslek profesyonellerinin bu konudaki pozitif etkisini gözler önüne seriyor. Kendi stilini oluşturmak, trendleri yakalamak ve ruhunu yansıtan bir gardroba sahip olmak isteyenler moda danışmanlarının kapısını çalıyor.

Bu alanda Türkiye’nin bilinen isimlerinden biri olan Aysun Kaba ise politikacı, iş insanı, sanatçı ve markalara stil, alışveriş, gardırop danışmanlığı yapmanın yanı sıra, kaleme aldığı kitaplarıyla Türkiye’de modanın nabzını tutmaya devam ediyor. Üniversitelerde modaya dair ders veren Aysun Kaba, sunuculuğunu yaptığı etkinlik ve programlarla da bu alanda uzmanlaşmak isteyen gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik ediyor.

HEM EĞİTMENLİK HEM DE DANIŞMANLIK YAPARAK MODAYI HERKES İÇİN MÜMKÜN KILIYOR

Uzun yıllara dayanan bilgi ve deneyimini kendisine başvuran kişi ve markalarla paylaşarak onlar için birer yol haritası oluşturduğunu aktaran Aysun Kaba, “Modanın trendlerini takip etmek ve bunu kendi stiline uyarlamak büyük bir emek ve zaman gerektiriyor. Oysa bunu gerçekleştirmek günün koşturmacası içinde her zaman mümkün olmuyor. Tam da bu yüzden bakış açısı ve karakterine uygun tarz yaratmak isteyen moda tutkunlarıyla deneyimlerimi paylaşarak onlara ilham oluyorum. Aysun Kaba ile Stilini Keşfet, Kim Korkar Hain Kırk'tan ve Moda Dönek Bir Tanrıçadır isimli kitaplarımla ve farklı mecra, kanal ya da gazetelerde işler yaparak modanın güncel dinamiklerini meraklısı olan herkese ulaştırıyorum. Başkent Üniversitesi’nde gençlere verdiğim eğitimlerle de bu alanda uzmanlaşmak isteyen gençlerin kariyerlerine katkıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

ERKEKLER DE MODANIN YAKIN TAKİPÇİSİ

Aysun Kaba stil sahibi olmak isteyen ve trendleri yakından takip eden erkekler için günlük hayatın vazgeçilmez parçalarından takım elbiselerin seçimi ve bakımı ile ilgili tecrübelerini aktardı. Takım elbise seçiminde en önemli hususlardan birinin uygun bedeni tercih etmek olduğuna dikkat çeken Aysun Kaba, “Fazlaca bol ve olması gerekenden küçük görünen takımların erkekler üzerinde iyi bir görüntü yaratmaz. Dar bir takım elbisenin yırtmacının bile düzgün görünmeyebilir. Ayrıca ceket kol uzunluğunun da baş parmak bitiminde olması gerekiyor ve doğru boyun gömlek manşetinin 1 cm kadar göründüğü şekilde olmalı. Doğru bir görüntü için ceket omuz genişliğinin de oldukça önemli. Kişinin omuz genişliğinden 1 cm geniş olan ceketin en iyi sonucu verecektir” diye konuştu.

TAKIM ELBİSE SEÇİMİ KADAR ONU KORUMAK DA ÖNEMLİ

Kıyafetlerin seçimi kadar önemli bir husus da onları uzun süre ilk günkü gibi muhafaza etmek olduğunu vurgulayan Kaba, “Uzun vadede yıpranmaya neden olacağı için takım elbiseler çok sık kuru temizlemeye verilmemeli. Çıkardıktan sonra fırçalamak, bir süre havalandırmak ve yuvarlak hatlı ahşap askı kullanmak takım elbiselerin kullanım ömrünü uzatıyor” dedi.

KADIN MODASININ BU YILKİ TREND PARÇASI: MAKSİ ETEKLER

Tavsiyeleriyle kişilerin daha etkin bir görünüme sahip olmasına rehberlik eden Aysun Kaba kadınlar için de bu yıl ki önerisini şu sözlerle paylaştı:

“Özellikle jean kumaşla öne çıkan maksi eteklerde hemen her türden kumaştan etkileyici parçalar mevcut. Trendlerde oldukça öne çıkan ve kombindeki diğer parçalarla hem şık hem de spor bir görüntünün elde edilebileceği maksi etekler bu yılın gözdesi. Basic bir kazak ve zincir kolye ile kombinlediklerinde sonuca inanamayacaklar. Ayrıca boyfriend ceket içine crop ile de kombinlenebilir. Ayakkabı seçiminin de bu noktada önemli ve yırtmaçlı etekler için çizme iyi bir seçenek olur. Düz terlikler ve babetin de kombini tamamlayıcı başarılı parçalar.”

AYSUN KABA HAKKINDA

Aysun Kaba uzun yıllardır, stil danışmanlığı, alışveriş danışmanlığı, gardırop danışmanlığı denilince Türkiye’de ilk akla gelen isimlerin başında. Siyasetçiler, iş insanları, sanatçılar ve markalara danışmanlık veren Kaba, yüzlerce kişi ve markayı analiz ederek en doğru parçaları bir araya getiriyor.

Dizi ve film projelerinde stil danışmanlığı yapan Kaba, Başkent Üniversitesi’nde verdiği moda ve stil eğitimleriyle gençlerle deneyimlerini paylaşıyor ve onlara ilham olmaya devam ediyor.

Aysun Kaba ayrıca Sabah Gazetesi, Hürriyet Gazetesi, Akşam Gazetesi, Bugün Gazetesi, Milliyet Cadde Eki gibi birçok gazetede 13 yıldır moda yazarlığı yapıyor.

Daha önce Başkent TV’de "Aysun Kaba ile Moda" programını hazırlayıp sunan ve halihazırda İstanbul Havalimanı’nın da imaj danışmanlığı yürüten Kaba, yine İGA’da “Aysun Kaba ile Şık Yolculuk” konulu bir program ile de moda ve stil meraklılarıyla buluştu.

Aysun Kaba ile Stilini Keşfet, Kim Korkar Hain Kırk'tan ve Moda Dönek bir Tanrıçadır isimli üç kitabı da bulunan Kaba, deneyimlerini kitlelerle paylaşmaya da devam ediyor.

Kitapları birçok üniversitede ders kitabı da olan Aysun Kaba, kariyer yolculukları, öz bakım eğitimleri, stil eğitimleri, tanınma ve markalaşma eğitimlerine de devam ediyor.

Tüm bu çalışmalarının yanında markalara özel koleksiyonları için de danışmanlık veren Aysun Kaba, Furla, MAX Co.,Marina Rinaldi, DKNY,Oleg Cassini, Vetrina, BNG gibi markaların özel davetlerine de ev sahipliği yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN