MSB on binlerce yeni personele kapılarını açtı! Tam 30.062 personel birden alacak: İşte aranan şartlar!

MSB on binlerce yeni personele kapılarını açtı! Tam 30.062 personel birden alacak: İşte aranan şartlar!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dakika açıklamasında bu yıl Milli Savunma Bakanlığı'na 30 bin 62 asker alımı yapılacağını belirtti. İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu yıl sivil memur, sözleşmeli er, uzman erbaş, astsubay ve subay kadrolarında toplam 30 bin 62 personel alımı yapılacağını duyurdu.

30 BİN 62 PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

ASKER

Akar, deprem bölgesindeki askeri çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu ve terörist saldırı teşebbüslerinin devam ettiğini belirtti. Ancak kahraman Mehmetçik tarafından gerekli önlemlerin alındığını ve verilmeye devam edeceğini söyledi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Bakan Akar, terör örgütlerinin ciddi bir çöküş içinde olduğunu ve katılımların sıfıra yakınlaştığını vurguladı. Teröristlerin adalete teslim olmaktan başka bir seçenekleri olmadığını belirterek, terör örgütleriyle bir yere varılamayacağının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında da konuşan Bakan Akar, hayatın normalleşmesi ve tüm yaraların sarılması için gece-gündüz demeden çalıştıklarını ve tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti. Tüm vatandaşların yalnız olmadığını ve tüm sıkıntıların üstesinden geleceklerini ifade etti.

SINAV TARİHİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu yıl içinde toplam 30 bin 62 kişiyi Sivil Memur, Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş, Astsubay ve Subay kadrolarında çalıştırmak üzere alacaklarını açıkladı. Planlamaların tamamlandığı ve sürecin başladığı belirtilen açıklamada, 2 Nisan'da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımı için çalışmaların başlayacağı, ardından haziranda yapılacak mülakatlarla devam edeceği bildirildi. Bakan Akar, tüm gençleri Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde yer almaya davet ederek, bu görevin parlak ve kutlu bir gelecek olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN