Muz kabuğunu çöpe atmaya son! Muzun kabuğunu ayağınızın altına sürün mucizeyi görün

Muz kabuğunu çöpe atmaya son! Muzun kabuğunu ayağınızın altına sürün mucizeyi görün

Muz sadece lezzetli bir meyve değil, aynı zamanda süper sağlıklıdır. Sarı meyve vitamin ve lifle doludur. Muz kabuğunu yemeğinizi bitirdikten sonra çöpe atıyor musunuz? Muz kabuğunu birçok harika şey için kullanabilirsiniz. Ayağınıza muz kabuğu sürmek muhtemelen daha önce hiç aklınıza gelmemiştir. Çılgınca gelebilir, ama gerçekten denemelisin!

Muz en popüler meyvelerden biridir. Muzun seçebileceğiniz en iyi meyvelerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Sarı meyve parçası son derece lezzetli ama aynı zamanda çok sağlıklıdır. Muz son derece besleyicidir. Her gün bir muz yemek, vücudunuza birçok güçlü besin sağlar. Lif, potasyum, C vitamini, B6 vitamini ve diğer birçok süper sağlıklı besin içerirler. Muz yemenin bazı inanılmaz sağlık yararları olduğunu biliyor muydunuz? Şeker hastasıysanız dikkatli olun çünkü muz çok fazla şeker içerir. Şeker hastası değilseniz, bir muz sizin için çok iyidir! Sık sık muz yerseniz, daha az mide ağrınız olur, daha fazla enerjiniz olur ve bu bağırsak hareketlerinizi iyileştirir. Ayrıca muzda kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olabilecek potasyum ve magnezyum vardır. Bu tansiyon düşürücü etkiler kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır ve daha sağlıklı bir kalp sağlar. Bu nedenle günde en az bir muz yenmesi tavsiye edilir. Ama kabuklarını ne yapıyorsunuz? Artık atmayın, sadece ayaklarınıza sürün!

maxresdefault.jpg

MUZ KABUĞUNU ÇÖPE ATMAYA SON! MUZUN KABUĞUNU AYAĞINIZIN ALTINA SÜRÜN MUCİZEYİ GÖRÜN

Hiç kuru veya hassas ayaklardan şikayetçi oldunuz mu? Kuru ayaklarla çok uzun süre yürürseniz, sonunda topukların çatlamasına neden olabilir. Topuk çatlakları genellikle topuk derisinin çok kuru olması ve yürürken çatlayabilmesinden kaynaklanır. Ne yazık ki, birçok insan bundan muzdariptir ve çok acı verici olabilir. Ayak kuruluğundan şikayetçiyseniz, çaresi meyve kasenizde: bir muz! Çünkü muz kabukları, kuruyan ayaklarınızı kısa sürede yumuşatan amino asitler ve vitaminlerle dolu. Tropikal sarı meyvenin kabuğu, amino asitler ve A, B, C ve E vitaminleri gibi birçok vitaminle doludur. Ve bu vitaminler kuru, tahriş olmuş veya çatlamış ayaklar için çok iyidir. Kuru ayaklar için muz kabuğunu nasıl kullanabileceğinizi açıklıyoruz.

basliksiz-4.jpg

NASIL ÇALIŞIR?

Ayaklarınızı önceden temizleyin ve başlamadan önce kuru olduklarından emin olun. Ardından muz kabuğunun içini ayak tabanlarınıza ve topuklarınıza sürün. Ardından ayaklarınızı soğuk suyla durulayın veya biraz sodalı ayak banyosuna koyun. Bunu her gün yapın ve birkaç gün sonra ayaklarınız tekrar harika bir şekilde yumuşak olacak! Meyve tabağınızda olgunlaşmış bir muz mu var? Onu da atmayın, ayak maskesi olarak kullanın. Muzu bir kasede ezin ve ardından ayaklarınıza uygulayın. 10 ila 15 dakika bekletin ve ardından ayaklarınızı iyice durulayın. En iyi sonucu mu istiyorsunuz? Ardından ayaklarınızı beş dakika daha soğuk suda bekletin ve ardından kuru, temiz çoraplar giyin. Bunu bir hafta boyunca yaparsanız, ayaklarınız yeniden harika bir şekilde yumuşak hissedecek!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN