Nuri Bilge Ceylan'dan kötü haber! Hayranlarını üzen haberi resmen açıkladı...

Nuri Bilge Ceylan'dan kötü haber! Hayranlarını üzen haberi resmen açıkladı...

Zeki Demirkubuz ile yaşadığı tartışma ile gündeme oturan Nuri Bilge Ceylan, kötü haberi resmen duyurdu. 'Kuru Otlar Üstüne' ile uzun bir aradan sonra setlere dönen usta yönetmenden gelen kötü haber hayranlarını üzüntü içerisinde bıraktı.

FURKAN UZUN

Geçtiğimiz günlerde eski dostu, ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen Nuri Bilge Ceylan, kötü haberi resmen duyurdu. Usta yönetmenden gelen kötü haber hayranlarında derin üzüntüye neden oldu.

Zeki Demirkubuz'un kendisine yönelik açıklamalarına sosyal medya hesabı aracılığıyla yanıt vererek "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir youtube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." şeklinde konuşan Nuri Bilge Ceylan, hayranlarını üzen açıklamalara imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yayınladığı 'İstanbul' dergisinden Doğu Yücel'in sorularını yanıtlayan Nuri Bilge Ceylan, kendisine yöneltilen "İstanbul’un mekân olduğu bir film gelecek projeleriniz arasında var mı?" sorusunu yanıtlayarak hayranlarına kötü haberi verdi.

"HİÇBİR YENİ PROJEM YOK"

Gelecek adına herhangi bir projesi olmadığını açıklayan usta yönetmen, "Yok. Ama başka bir yerde geçen bir projem de yok. Hiçbir şey yok yani şu an. Her zaman söylediğim gibi mekân hiçbir zaman belirleyici bir şey olmadı benim için. Yapmak istediğim bir şeyle karşılaşırım, bu hikâyenin nerede geçmesi gerekiyorsa oraya uygun hâle getirecek ayrıntılarla bezersin olan biteni. Oraya uygun bir şeyler katarsın. İki tarafı da tanıyan biri olduğum için kentte veya kırda inandırıcılık sağlamak o kadar zor gelmiyor." dedi.

Ceylan ayrıca, "Sonraki filmimin ne olabileceği hakkında en ufak bir düşüncem yok. Yine her zaman olduğu gibi son derece pasif ve edilgen bir şekilde üzerime yağan imgelerin ve fikirlerin altında son derece isteksiz bir bekleme dönemine girdim diyebilirim. Bazen bu duygu beni korkutuyor. Acaba heyecanım, tutkum tükendi gitti mi artık diye. Sonra bir şeyler çıkıyor ağır ağır bünyeyi ele geçiriyor, yeniden kıpırdanma, işe girişme gücü beliriyor. Umarım yine olur böyle bir şey diye umut etmekten başka çarem yok." açıklamasında bulundu.

'DİJİTAL PLATFORMDA PROJE ÜRETMEYİ DÜŞÜNMEM'

Dijital platformlarda proje üretmeye karşı olduğunu vurgulayan Ceylan, "Hiç düşünmedim. Düşünmem de. Bugüne kadar en büyük lüksüm filmlerimdeki tek bir kelime için bile kimseye hesap vermek zorunda olmayışım oldu. Bu saatten sonra özgürlüğümden en küçük bir kısıtlama için bile vazgeçmem. Yani bunu bir erdem gibi, ödünsüz kahraman sanatçı gibi bir anlamda söylemiyorum. Sadece alışkanlıklarımı bu yaşta değiştirmeye üşenirim gibi bir yerden söylüyorum. Yoksa ısmarlamadan da kısıtlamalardan da iyi sanat çıkabileceğine kesinlikle inanırım. Ozu mesela. Hep stüdyolara film çekti." şeklinde konuştu.

"Edebiyat tutkunuz bir gün roman yazmanıza da yol açar mı?" sorusuna yanıt veren Ceylan, "Hiç haddim değil. Kelimeler dünyasına o kadar hâkim değilim. Buna yeteneğim olduğunu da sanmıyorum. 25-30 yaşlarında olsaydım “belki” falan derdim buna ama artık zaten çok geç. Bunun için artık ne zamanım kaldı ne de enerjim." ifadelerini kullandı.

Ceylan'ın, gelecek adına herhangi bir projesinin olmadığını açıklaması hayranlarında derin üzüntü yarattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN