O belediye çok sayıda zabıta memuru ve itfaiye eri alacak! Şartlar duyuruldu: İşi olmayanlara müjdeli haber!

O belediye çok sayıda zabıta memuru ve itfaiye eri alacak! Şartlar duyuruldu: İşi olmayanlara müjdeli haber!

Kamuya yeni personel alımı yapılacağı bildirildi. Belediye çalışanlarının kadrolu olarak işe alınmasına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Ne kadar alım olacak? Personel alım şartları neler, KPSS şartı var mı, hangi kadrolardan alım olacak? Sorularının cevabı ise merak konusu oldu. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Büyükşehir Belediyesinde personel alımı için gerekli bilgilendirmeler ve kontenjanlar açıklandı. Belediyenin itfaiye ve zabıta memurlarını işe alacağını açıkladı. Peki hangi belediye personel alımı yapacak? İşte tüm detaylar…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONEL ALIMI

Samsun Büyükşehir Belediyesinde personel alımına ilişkin raporlar hazırlandı. 90 zabıta memuru ve itfaiyeci alımı açıklandı. Genel idari hizmetleri ŞIH 9 ve 10 derecelerinden kadrolara alımların yapılacağı belli oldu. 40 itfaiyeci ve 50 zabıta memuru alınacaktır.

personel alımı

Gerekli şartlarsa şöyle açıklandı;

• Başvuruda istenen 657 sayılı Kamu Görevlileri Kanunu şartlarını taşımalıdır.

• Türkiye vatandaşı olmalıdır.

• Erkek adayların askerlik bağlarının bulunmaması gerekiyor.

• Kamu haklarından mahrum kalmamış olması gerekiyor.

• Görevlerini yapmalarına engel (akıl hastalığı veya bedensel engel) bulunmaması gibi şartlar aranır.

İTFAİYE VE ZABITA ALIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Personel alımı için mezuniyet şartlarını yerine getirmek gerekir. Bu şartı sağlayan vatandaşlar başvuru yapabilir. İşte personel alımı için gerekenler;

• 16 zabıta memuru alımı için GİH 9. Derecede çalışanlarının erkek aday olması gerekmektedir. En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmalısınız. Kamu, siyaset bilimi, finans veya işletme yönetimi derecelerine sahip olmaları gerekir. KPSS'den en az 70 puan almak en büyük şartlardan biridir.

• 1 zabıta memuru GİH 9. derece alımında Arapça Mütercim Tercümanlık programlarından mezun olan ve başvuran vatandaşlarının erkek olması gerekmektedir. En az 70 puana sahip olmalısınız.

• 40 itfaiyeci alımı için GİH 10. derece, sivil savunma ve yangınla mücadele, acil durum ve afet yönetimi diploması gerekmektedir. Adayların en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olması ve adayların erkek olması gerekmektedir. KPSS'den en az 70 puan almış olmanız gerekmektedir.

• 6 zabıta memuru alımıysa GİH 10.derece, Mahalli İdareler, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gıda Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Çevre Temizlik Hizmetleri mezunlarından alınıyor. En az B Sınıfı sürücü belgenizin olması ve adayların bayan olması gerekmektedir. KPSS'den en az 70 puan alınmış olması gerekiyor.

Zabıta ve itfaiyeci alımı için gerekli özel şartlar şu şekilde belirlendi; Erkek adaylar için 1,67 cm, kadın adaylar için 1,60 cm ve başvuran vatandaşların 30 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. İtfaiyeci için vatandaşların dar alanlardan korkmaması gerekiyor. Başvuru süresi 24 Nisan 2023'te başlıyor ve 28 Nisan 2023'e kadar başvuru yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN