O ilde 12 bin TL maaşla çalışacak 1000 işçi aranıyor! İşçi sıkıntısı bu nedenle çıktı!

O ilde 12 bin TL maaşla çalışacak 1000 işçi aranıyor! İşçi sıkıntısı bu nedenle çıktı!

İş arayanlara müjdeli haber geldi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde'ki yüksek kiralardan ötürü işçi bulma sorunu yaşanırken 1000'den fazla personel alımı için başvurular başladı. Yüksek maaşla yapılacak personel alımı için tüm detaylar...

Fahiş kira artışları her konudan etkilemeye devam ederken fabrikalarda çalışacak işçi bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Yüksek ev fiyatları ve kira ücretlerinin artışıyla küçük yerlere göçlerin sayısı arttı. Büyükşehirlerde 12-13 bin lira maaş alıp yüksek kira vermektense vatandaşlar, 8 bin 506 TL alıp küçük şehirde daha düşük kiralarda yaşamayı tercih ediyor.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli işçi bulma sıkıntısının her geçen gün artış gösterdiğine değinerek, bu sorunun çözülmezse ileri ki yıllarda daha çok işçi açığı olacağını açıkladı. Gençlerin kendini üniversite okumaya mecbur hissettikleri durumunu acil olarak değiştirmek gerektiğini savunan Küpeli, gençlere kısa yoldan iş hayatına kazandırmak gerektiğini belirterek yeni nesil için sanayide çalışmak çeşitli devlet teşviklerini cazip hale getirdiğini açıkladı.

yüksek maaşla iş

''İŞÇİ BULMAKTA ZORLANIYORUM''

Sanayide çalışacak işçi bulmada sıkıntı yaşadığını söyleyen Küpeli, sadece kendisi için değil tüm kent üzerinde böyle bir sıkıntı olduğuna vurgu yaptı. İŞKUR tarafından başvurular yapılsa da geri dönüş olmuyor. Eskişehir'e yapılan göçler duraksarken bunun başlıca nedeni ise bu ilde yaşamanın maliyetinin yüksek olması oldu. Kira fiyatları çalışanları zorlarken en düşük rakamlar 5 bin TL olarak belirlendi. Çalışan işçinin aylık en kötü 6-7 bin TL kira ödemesi yapmak zorunda olurken bu durumda işçiler küçük yerlere gitmeyi tercih ediyor.

ASGARİ ÜCRET 12 BİN TL

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş açıklamalarında çalışan bir kişinin ayda ortalama 12 bin TL aldığını belirterek 5-6 bin kiraya ayırdığına vurgu yaptı. Eskişehir'in arsa üretmesi gerekirken arsanın metrekaresi 1000 dolar olmasına tepkisini gösterdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN