Ödemeler nihayet hesaplara yatırıldı! Çok sayıda kişiye ödendi: Hesabınızı kontrol edin, size de yatırılmış olabilir

Ödemeler nihayet hesaplara yatırıldı! Çok sayıda kişiye ödendi: Hesabınızı kontrol edin, size de yatırılmış olabilir

Ödemeler hesaplara yatırıldı! Yüzlerce kişinin beklediği ödeme haberi Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı yüzlerce kişinin beklediği Tarımsal Destek ödemelerinin müjdesini verdi. Destek kapsamında gerçekleştirilen ödemeler çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. 

20 Ekim 2022 Tarihli 31989 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, tarım sektörünün gelişmesi ve devamlılığının sağlanması adına çiftçilere destekler devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli adına çiftçilere dekar başına destek sağlıyor. 

Çiftçilerin hesabına yatırılan destekle beraber tarım sektörünü desteklemek için 96 milyon 411 bin liralık ödeme gerçekleştirildi. 

'Sen Üret Yeter' hashtagiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan destekler kapsamında  Hayvan Gen Kaynakları Desteğine 46 milyon 549 bin 550 TL, Sertifikalı Tohum Üretim Desteği 11 milyon 228 bin TL, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Desteği 26 milyon 85 bin 289 TL, Patates Siğili Desteği 8 milyon 463 bin 53 TL Hububat-Baklagil-Dane Mısır Desteği 3 milyon 121 bin 215 TL, Toprak Analizi Desteği 574 bin 300 TL ve Balon Balığı Avcılığı Desteği 389 bin 593 TL  alanlarında çiftçilerin hesaplarına ödemeler yapıldı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN