Öğrencilere Karne Hediyesi Devletten Tam 5.104 TL Ödeyecek Hemen Başvuru Yapın!!!

Öğrencilere Karne Hediyesi Devletten Tam 5.104 TL Ödeyecek Hemen Başvuru Yapın!!!

Devlet destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Okul hayatında başarılı olan öğrencilere teşvik programı adı altında yardımda bulunuyor. İşte haberin detayları….

Bu yıl devletin destek ödemeleri ile milyonlarca vatandaş yararlandı. Bu yardımların en önemlileri ise eğitim adına olan yardımlar. Öğrenciler için başarı teşvik programı düzenlendi. Binlerce öğrencinin eğitim hayatı için önemli bir yardım olan başarı teşvik programı herkes tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Detaylar haberimizde…

yardım

DEVLET 2 KEZ 5.104 TL ÖDÜYOR! BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BELLİ OLDU, İŞTE LİSTESİ! ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ! ANAOKULU, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE...

Başarı teşvik programının detayları açıklandı, ödeme tutarları ve başvuru koşulları listesi yayınlandı. Başarı Teşvik Programına katılmak isteyen öğrencilere müjde. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsar. Tam dokuz başlık için öğrencilere ödeme yapılıyor. Nitelikli herhangi bir öğrenci başvurabilir. Peki Başarı Teşvik Programı'na nasıl sahip olunur? Devlet 5 bin 104 TL'yi ne zaman kime ödeyecek işte merak edilenler...

Geçtiğimiz birkaç gün içinde milyonlarca öğrenci, Başarı Teşvik Programı ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Başarı Teşvik Programı'nın müjdesini verdi. Tüm program detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından liste halinde yayınlanmaktadır. Bakan Derya Yanık, sınıfında ilk üçe, okulunda ilk beşe girenlerin net asgari ücretin %60'ına kadar yılda 2 sefa başarı desteği alabileceklerini açıkladı. Peki Başarı Teşvik Programı nedir? Başarı Teşvik Programı başvuru koşulları nelerdir ve prim ödemesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına yönelik hazırlanan "Başarı Teşvik Programı” hakkında şu sözleri söylemişti.

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.

"Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız.

''Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."

TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yılda iki kez verilen Başarı Teşvik Paketi'nin ödemesi birinci dönem sonunda ve yaz tatili sonunda yapılır. 2. Dönem Başarı Teşvik başvuruları önümüzdeki hafta başlayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN