Öğrencilere müjde! O illerde okullar tatil edildi: Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil edildiği iller

Öğrencilere müjde! O illerde okullar tatil edildi: Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil edildiği iller

Şiddetli kar yağışı ve soğuk hava Türkiye'nin birçok ilinde eğitimi etkiliyor. Hava koşulları Ankara, Yozgat, Nevşehir, Ordu, Muş, Çorum ve Gümüşhane'nin de aralarında bulunduğu birçok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu.

Kar yağışı ve soğuk hava Türkiye'nin birçok ilinde eğitim sektörünü ve günlük yaşamı etkisi altına aldı. Hava koşulları Ankara, Yozgat, Nevşehir, Ordu, Muş, Çorum ve Gümüşhane'nin de aralarında bulunduğu birçok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu.

 

Çeşitli İllerde Okullar Tatil Edildi

Ankara'da kar yağışı her yeri beyaza bürüdü, okulların tatil edilip edilmediği belirsizliğini koruyor. Yozgat'ta kar kalınlığının 10 cm'ye ulaşması okulların eğitime ara vermesine neden oldu. Nevşehir'de de kar nedeniyle aynı durum yaşandı ve Ordu'nun bazı ilçelerinde de eğitime ara verildi. Muş ve Gümüşhane'de de eğitime ara verilirken, Sivas'ta taşımalı eğitime ara verildi.

Çeşitli İllerde Okullar Tatil Edildi

Hamile ve Engelli Personele İçin

Nevşehir'de kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel idari izinli sayılacak. Ordu'da da il genelinde kar yağışı ve olası buzlanma olaylarına karşı Çaybaşı, İkizce, Akkuş, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ve Korgan ilçelerindeki tüm resmi ve özel okullar yarın tatil edildi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Hamile ve Engelli Personele İdari İzin

Suşehri İlçesinde Eğitime Ara 

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 30 Mart öğlen başlayan yoğun kar yağışı, bölgede taşımalı eğitime bir gün ara verilmesine neden oldu. Olumsuz hava koşullarının 31 Mart'ta da etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. MGM 3. Bölge Müdürlüğü, bölgede aralıklı hafif kar yağışı ve parçalı çok bulutlu hava tahmininde bulundu. Düşük sıcaklık nedeniyle gece ve sabah saatlerinde bazı bölgelerde buzlanma ve zirai don olayının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sivas'ın Suşehri İlçesinde Kar Yağışı

Kötü Hava Şartları

MGM, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava ve kar yağışının devam edeceğini söyledi. Bu illerin yüksek kesimlerinde 30 Mart sabah saatlerinden itibaren kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor. Mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altında seyreden düşük sıcaklığın devam edeceği, rüzgarın kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların zirai don tehlikesine karşı tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Balıkesir Sındırgı ve Denizli'de Kar Yağışı

Balıkesir Sındırgı ve Denizli'de Kar Yağışı

Balıkesir Sındırgı ve Denizli'deki kar yağışı, yüksek rakımlı mahalleleri ve karayollarını beyaza bürüdü. Balıkesir Sındırgı'da kar yağışı vatandaşları sevindirirken, çiçek açan ağaçlar için tedirginliğe neden oldu. Denizli'de yer yer 15 cm'ye ulaşan kar yağışı, kar küreme çalışmalarıyla trafiğin aksamasının önlenmesine yol açtı.

İstanbul, Ankara ve İzmir Hava Durumu

İstanbul'da 30 Mart itibariyle son durum, şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı olduğunu gösteriyor; ancak bunun uzun sürmesi beklenmiyor. Cuma günü ise havanın güneşli ve yağmurlu olacağı, sıcaklığın 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı beklenen Ankara'da sıcaklık gündüz 2 derece, gece ise -4 derece olacak. Yağışlar Cuma günü azalacak ve sıcaklık 6 dereceye yükselecek. Ankara'da okulların tatil edilmesi söz konusu olabilir. İzmir'de havanın parçalı bulutlu olması, Perşembe günü sıcaklığın 15 derece, Cuma günü ise 19 derece olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN