Oruç tutarken en büyük sorunlardan biri! Ağız kokusunu geçirmenin özel formülü: Sadece 3 damlası yetiyor

Oruç tutarken en büyük sorunlardan biri! Ağız kokusunu geçirmenin özel formülü: Sadece 3 damlası yetiyor

Ramazan Ayı'nın başlamasıyla birlikte insanların oruç tutarken ağız kokusunu nasıl önleyebilecekleri ile ilgili araştırmaları da hız kazandı. Peki oruç tutarken ağız kokusu nasıl engellenir? Tüm detaylar haberimizde.

Oruç tutan insanlar internet üzerinden merakla ağız kokusundan nasıl kurtulacaklarını araştırıyorlar. Peki oruç tutarken ağız kokusunun önüne nasıl geçilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ORUÇ TUTARKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK

Oruç tutarken ağız kokusunu ve ağız içindeki bakteri oluşumunu engellemek için Canan Karatay yapılacak yöntemleri anlattı. Canan Karatay tarafından verilen tarife göre sahur sırasında bu karışımı yapan kişiler ağız kokusundan kurtulacak. Bu karışımla ağız temizliği 15-16 saat boyunca sağlanabiliyor. Canan Karatay'ın tarifine göre sahurda bir kase ev yoğurduğunun içine bir yemek kaşığı bal ve 3 damla limon sıkılarak tüketilmesi gerekiyor. Bu karışım bağırsakların daha iyi çalışmasını ve sıvı oranının artmasını sağlarken böbreklerin de daha iyi işlemesini sağlıyor. Karışım içindeki bal ise ağız içindeki bakteri oluşumunu engelliyor. 

Oruç Tutarken Ağız Kokusunun Önlenmesi

Aynı zamanda mide asidi de bu karışım sayesinde dengelenmiş oluyor. Oruç tutarken ağız içinde biriken artıklar ağız kokusuna sebep olduğu için dişlerin düzenli fırçalanması ve oruç açıldıktan sonra sahura kadar olan vakitte en az 2 litre su tüketilmesi gerekiyor. Diş fırçalamasının günde en az iki kere, en az iki dakika şeklinde yapılması gerekiyor. Diş ipinin mutlaka kullanılması ve dil kazıyıcı kullanılması da bakteriler açısından önem taşıyor. Ağız kokusunun önüne geçmek için alkolsüz antibakteriyel gargara kullanılması gerekiyor ve diş temizliği için altı ayda bir diş hekimine gidilmesi tavsiye ediliyor. Ağız kuruluğunun önlenmesi için bol su tüketilmesi, şekersiz sakız kullanılması ve çok çiğnenen sağlıklı besinler tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca alkol, kafein ve tütün ürünlerinden de uzak durmak gerekiyor. Ağız sağlığı için meyve ve sebze tüketiminin artması, elma, havuç, kereviz ve sert meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerekiyor çünkü sert yapıdaki sebze ve meyveler ağızlardaki plak ve yiyecek artıklarını temizlemeye yardım ediyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN