Pamuk Gibi Eller İle Sevgiliniz Elinizi Bırakmak İstemeyecek! İşte İpeksi Bir Dokunuş İçin 5 El Bakım Önerisi

Pamuk Gibi Eller İle Sevgiliniz Elinizi Bırakmak İstemeyecek! İşte İpeksi Bir Dokunuş İçin 5 El Bakım Önerisi

Pürüzsüz pamuk gibi ellere sahip olmak artık hayal değil. Emektar ellerimize hak ettiği değeri vermenin artık zamanı geldi. Her an her dakika kullandığımız ellerimize nasıl bakım yapmalıyız? Ellerimize hangi maskeleri uygulayabiliriz? Bütün sorularınızın cevabı haberimizde saklı. Şimdi bakım zamanı...

Gün içinde en çok kullandığımız uzuvlarımızdan biri ellerimizdir. Her anımızda, her saniyemizde kullandığımız ellerimiz zamanla yıpranır. Güneş, rüzgâr, deterjan, soğuk havalar ellere zarar verir. Elinizin çatlamasına, kurumasına ve pul pul görünmesine sebep olur. Cildimize değer verdiğimiz gibi bütün yükümüzü çeken ellerimize de gereken değeri vermeliyiz. Ellerin güzel görünmesi ve genç tutmak sizin elinizde. Kendinize zaman ayırarak, ellerinize bakım yapabilir, istediğiniz ellere kavuşabilirsiniz.

manikur.jpg

- Evde veya bahçede çalışırken, temizlik yaparken, elleri suya veya kimyasallara karşı koruma altına almak için eldiven takılması gerekir.

- Elleri yıkarken yumuşak formüle sahip sabunlar kullanmalısınız.

- Güneş koruyucu kremi kullanmalısınız.

- Aşırı sıcak suya maruz kalmayınız.

- Yıkadıktan sonra ellerinizi mutlaka nazikçe kurulamalısınız.

- Banyodan hemen sonra vücut losyonları ve kremlerinizi kullanmalısınız.

EL BAKIMINDA ADIM ADIM

El bakımına öncelikle el temizliği ile başlamanız gerek. Ellerinizi sabunla yıkayıp, tırnaklarınıza şekil verip ve tırnak diplerinizi fırçalayınız.

Ellerinize haftada bir kez peeling yapmalısınız. Böylece ciltte bulunan ölü derinin atılmasına, cildin canlanmasına, tazelenmesini sağlamış olacaksınız. Zeytinyağı ya da defne yağı ile ellerinize kullanabilirsiniz.

Sağlıklı, parlak ellere kavuşmak için nemlendirme mutlaka yapmalısınız. Hijyen amaçlı sürekli yıkadığımız ellerimiz zamanla kurur. Nemlendirme işlemini el bakımı rutininize eklemelisiniz.

Vücudumuzu rahatlatan masajı, elimize uyguladığımız anda ellere yüklenmiş stres ve ağrı da yok olacaktır. Kan dolaşımını hızlandırması ile ellerin daha hızlı şekilde onarılmasına yardım eder. Elinizin üstüne, parmaklara, avuç içlerine yağ ile yapacağınız dairesel hareketler sayesinde elleriniz rahatlayacaktır.

kkkkk.jpg

İPEKSİ ELLER İÇİN 5 MASKE ÖNERİSİ

1. AVOKADOLU MASKE

Malzemeler:

Yarım avokado

1 yumurtanın akı

Hazırlanışı: Yarım avokadoyu ezip 1 yumurta akı ile karıştırın. Ardından karışımı ellerinize eşit şekilde sürün. Temiz bir eldiven takın ve 20 dakika bekletin. Suyla durulayıp, nemlendiricinizi uygulayın.

2. ZEYTİNYAĞLI MASKE

Malzemeler:

2 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Şeker ve yağı bir kasede karıştırın. Masaj yaparak uygulayın. 3 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Nemlendiricinizi uygulayın.

3. GLİSERİNLİ MASKE

MALZEMELER

1 çay kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı gliserin

5 damla gül suyu

Hazırlanışı: Karıştırma kabına limon suyunu, gliserini ve gül suyunu ekleyelim. Karışımı 15 dakika sürüp bekletelim. Eklediğimiz gliserin ellerinizi mükemmel onaracaktır.

4. PATATESLİ MASKE

Malzemeler

2 küçük patates

1 çay kaşığı gliserin

5 damla badem yağı

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp, püre kıvamına getirelim. Gliserin ve badem yağını ekleyip karıştıralım. Maskeyi ellerinize sürerek 1 saat bekleyin. Bol ılık suyla ellerinizi yıkayarak durulayın.

5. KARBONATLI MASKE

Malzemeler

2 çay kaşığı limon suyu

2 çay kaşığı bal

2 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı: Bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım. Karışımı ellerimize sürelim. 1 dakika dairesel şekillerle masaj yapmaya devam edin. 10 dakika bekleyin. Ellerinizi ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN