Pastanelerin parlak görünen poğaçalarının sırrı buymuş! Üzerine yumurta sürerken bir kaşık ekleyin

Pastanelerin parlak görünen poğaçalarının sırrı buymuş! Üzerine yumurta sürerken bir kaşık ekleyin

Pastanelerde satılan poğaçalar her zaman daha parlak ve üzeri daha iyi kızarmış oluyor. Bunun sırrını hepimizin merak ettiğini biliyoruz. Peki, bu sır nedir? Sadece üzerine yumurta sürerken bir kaşık ekleyin ve pastanedekiyle birebir olan poğaçanızın tadını çıkarın…

ESMAGÜL KOÇAK

Pastanelerde satılan poğaçaların parlaklığı ve üzerinin tam kıvamında kızarmış olması hepimizin dikkatini çekiyor. Biz de evde poğaça yaparken üzerine bol miktarda yumurta sürmemize rağmen o parlaklık ve kızarıklığı ne yazık ki elde edemiyoruz. Bunun nedeni ise sırrın sadece yumurta sürmekte olmamasıymış.

YUMURTAYA 1 TATLI KAŞIĞI EKLEMENİZ YETERLİ

Meğer pastaneciler poğaça yaparken yumurta sarısına ek olarak bir de pekmez kullanıyormuş. Öyle ki pekmez yumurta kokusunu kesiyor ve piştikten sonra daha da kızarmış bir görüntüye kavuşmasını sağlıyor.

pastane-pogacasinin-sirri-1.jpg

Siz de bu güzel ve iştah açıcı görüntüye ulaşmak ve yumurta kokusunu kesmek istiyorsanız, poğaça yaparken yumurta sarısını için 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırmanız yeterli. Bu karışımı poğaçalarınızın üzerine sürüp pişirdiğinizde hem rahatsız edici yumurta kokusundan eser kalmayacak hem de poğaçalarınız daha iyi kızaracak ve parlak bir görünüme sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN