Patates yetiştirmek istiyorsunuz ama bahçeniz mi yok? Bu ipuçlarıyla onları bir saksıda yetiştirebilirsiniz!

Patates yetiştirmek istiyorsunuz ama bahçeniz mi yok? Bu ipuçlarıyla onları bir saksıda yetiştirebilirsiniz!

Koronovirüsle beraber insanlar eve kapanınca tüm dünyada insanlar can sıkıntısından ne yapacağını şaşırdı ve çoğu insan evlerindeki balkonlarında saksılarında meyve sebze yetiştirmeye başladılar. Bunlardan biri de patatesti. Bahçeniz olmasa bile çok kolay bir şekilde bu yöntemle patates yetiştirebilirsiniz.

Patates yetiştirmek zor bir şey gibi görünebilir, ancak gerçekte düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Birkaç pratik adımı uyguladığınızda özellikle kolaydır: bu şekilde gerçek bir bahçeniz olmadan bile patates yetiştirebilirsiniz!

BAHÇE YOK, SORUN YOK

PATATES TOHUMU

Elinizde bir toprak parçası veya sebze bahçeniz yoksa, yine de çok kolay bir şekilde patates yetiştirebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan ilk şey, tercihen 12 ila 15 litre hacimli büyük bir kap veya kaptır. Patatesleri saksı toprağına üzerlerinde cips olan patatesleri yerleştirerek yetiştiriyorsunuz. Toprağa koyduğunuz bu patateslere tohumluk patates denir. Farklı boyları vardır ancak en çok kullanılan boy 28-35 milimetredir. Ayrıca erken, orta ve geç mevsim patatesleri de alabilirsiniz.

potatoes-in-pot.jpg

ÖN FİLİZLENME

Diğer patates türlerinden farklı olarak, erken patateslerin büyüme süresi kısadır (10 hafta ila 3 ay). Bu patates türü saksıda yetiştirmek için çok uygundur. Tohumluk patatesleri ekmeden önce, onları önceden filizlendirmekle meşgul olun. Bunu, onları üç hafta boyunca 9 ila 12 derece arasında bir sıcaklığa sahip parlak bir noktaya yerleştirerek yaparsınız. Tohum patatesleri daha sonra filizleyecektir. Bu filizler iki ila üç santimetre uzunluğunda olur olmaz, tohumluk patatesler ekilmeye hazırdır.

ADIMLAR

  1. Tencereyi toprakla, tercihen kompost bakımından zengin bir toprakla doldurun. 15 cm boşluk bıraktığınızdan emin olun.
  2. Tohumluk patatesleri, kabukları yukarı bakacak şekilde yaklaşık 5 santimetre derinliğe dikin. Zenginleştirmek için toprağa potasyum ve kompost ekleyin. Büyük bir tencerede yaklaşık beş patates için yeriniz var.
  3. Toprağı nemli tutun, ancak çok ıslak değil. Bitkileri iki veya üç günde bir sulayın.
  4. Bitkiler yaklaşık 10 santimetre yüksekliğe ulaştığında, biraz toprak eklemenin zamanı geldi. Bitkileri sadece üst yapraklar görünene kadar toprakla örtün.
  5. Bitkiler 10 santimetre daha büyüdüğünde dördüncü adımı tekrarlayın.
  6. Patatesler yeterince büyüdüğünde onları hasat edebilirsiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN