Patatesin yanına o meyveyi koyan bir tane filiz göremez! Hem tazecik kalıyor hem de filizlenmiyor

Patatesin yanına o meyveyi koyan bir tane filiz göremez! Hem tazecik kalıyor hem de filizlenmiyor

Aldığınız patatesler hızlıca filizleniyorsa bu yöntemi mutlaka denemeniz gerekiyor. Filizlenen patateslerin çözümü o meyvede yatıyor. İşte patateslerdeki filizlenmeyi önleyen mucizevi meyve…

Patateslerdeki filizlenmeyi önleyen ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayan o yöntem merak ediliyor. En çok tüketilen gıdalar arasında yer alan patatesin saklama koşulları da son derece önemlidir. Özellikle yaz aylarından kış için stok yapılan patateslerde filizlenme problemi sık sık görülürken bu yöntem ile tek bir tane bile filiz göremeyeceksiniz. Patatesin filizlenmesini önlemek için mucizevi meyveden hemen yararlanın. İşte patateslerdeki filizlenmeyi önleyen mucizevi meyve…

PATATES SAKLAMA KOŞULLARI

Saklaması oldukça önemli olan ürünlerden biri olarak karşımıza çıkan patatesler serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Işık ve nemden uzak tutularak torbalarda veya kağıt torbalarda saklanan patateslerin daha uzun süre taze kaldığı görülmektedir.

patates-cillenmesi.jpg

Patatesi soğuk bir yerde saklamanız durumunda nişastasında şekerlenme görülecektir. Bu nedenle patatesleri buzdolabında saklamamanız gerekiyor. Eğer soğuk ve karanlık bir yerde saklamak isterseniz patatesler için özel olarak tasarlanmış torbalardan yararlanabilirsiniz. Patateslerin havalandırılmış bir ortamda kalmasına ve çürümemesine dikkat ediniz.

Patatesler uygun ortamlarda saklanmadığında üzerinde yeşilimsi renkler oluşmaktadır. Bu renk patatesteki solanin adlı maddeyi işaret ederken kesinlikle tüketilmemesi gerektiğinin bir işaretidir. Patatesleri soğuk gibi bir yerde saklarken soğuk hava akımına maruz kalmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Taze ve serin bir yerde düzenli olarak kontrol edilerek patateslerin uzun süre muhafaza edildiği görülmektedir.

patates-cilli.jpg

PATATES FİLİZLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Patatesler kısa süre içerisinde filizlenme eğiliminde bulunan besin maddeleri olarak görülüyor. İçerisinde yer alan besin maddelerinin enerji ile birlikte yeni bitki oluşumu için gösterdiği çaba patateslerde hızlı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Patatesler üzerinde yeni sürgünlerin oluşumunu engellemek için serin, karanlık ve havadar bir ortamda saklanması gerekiyor.

Patatesleri güneş ışığına maruz bırakmamak ve 7 ila 10 derece arasında bir sıcaklıkta saklanması gerekiyor. Nemli bir ortamda muhafaza etmek de filizlenmeyi geciktirebilir. Ayrıca, patatesleri diğer meyve ve sebzelerden ayrı tutarak etraflarındaki etilen gazının etkilerini azaltabilirsiniz.

patates-elma.jpg

Patateslerin yanına koyacağınız elmalar ise filizlenmenin önüne geçmektedir. Elma etilen gazı salgılayarak çevresindeki diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandırırken patatesin filizlenmesini önlemektedir. Bu sayede patatesler hem filizlenmeyecek hem de daha uzun süre taze kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN