Pilavın dibi tutuyorsa bu yöntemi deneyin! Aşçıların meslek sırrı: Seyyar pilavcılar bile böyle lezzetli yapamıyor

Pilavın dibi tutuyorsa bu yöntemi deneyin! Aşçıların meslek sırrı: Seyyar pilavcılar bile böyle lezzetli yapamıyor

Türk mutfağının sevilen lezzeti pilav akşam yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Ancak pilavı tam kıvamında pişirmek birçok kişi için zor olabiliyor. Çünkü doğru teknikler uygulanmayan pilavın genelde dibi tutuyor. Peki, pilavın dibi tutmaması için ne yapmak gerekiyor? İşte cevabı…

Birçok ev hanımının en çok merak ettiği soru “Pilavın dibi neden tutuyor” sorusudur. Bunun cevabı ise yapım aşamasındaki bazı hatalardan kaynaklanıyor. Pilav yaparken kullandığınız pirinç, tencere, su gibi faktörler pilavın dibinin tutmasında etkilidir.

PİLAVIN DİBİ NEDEN TUTAR?

Pilav yaparken en çok dikkat etmeniz gereken faktör pirincin türüdür. Birçok pirinç türü olduğu için bu türlere göre de pişirme süresi ve su oranı değişiyor. Bu yüzden, pilav yaparken doğru ve kaliteli pirinç seçmeniz gerekiyor.

pilavin-dibi-neden-tutar-1.jpg

Pilav tenceresi de pilavın dibinin tutmasında oldukça etkili bir faktördür. Kalitesiz tencere, ısıyı eşitçe dağıtmayacağı için pilavın dibi kolaylıkla tutar. Bu yüzden kaliteli pilav tenceresi kullanmalısınız.

Pilavın dibinin tutmasında etkili olan bir başka faktör ise su ve pirinç oranıdır. Suyu ne kadar az koyarsanız ya da pirinci gerekenden fazla tutarsanız pilavın dibi de o kadar çabuk tutar. Bu yüzden, pilav yaparken su ile pirinç oranını doğru ayarlamanız gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN