Plazadaki işini bıraktı Manisa'da hayvancılığa başladı! O iş uğruna Lüksemburg'u reddetti: Hayatını gören imrenmeden geçemiyor

Plazadaki işini bıraktı Manisa'da hayvancılığa başladı! O iş uğruna Lüksemburg'u reddetti: Hayatını gören imrenmeden geçemiyor

Manisalı kadın girişimci plazadaki işini elinin tersiyle iterek Manisa’da hayvancılığa başladı. Yaptığı bu iş uğruna Lüksemburg’dan gelen teklifi dahi reddeden o kadın hayatıyla görenleri kendine hayran bıraktı.

Manisalı kadın girişimci Süreyya Çalışır, satın alma alanında ilerletti kariyerini hayvancılık yapmaya karar vererek geride bıraktı. Uzun yıldır yaptığı bu işte hem yurtiçinde hem yurtdışında kurumsal firmalarla iş birlikleri sağlayan genç kadın bu kariyerini bıraktı ve babasının kapanmak üzere olan besi çiftliğinin başına geçti. Burada hayvancılık yapmaya başlayan Çalışır, kendine yepyeni bir hayat çizdi.

yeni-proje-85.jpg

BABASININ BESİ ÇİFTLİĞİNİN BAŞINA GEÇTİ

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra uluslararası ticaret alanında yüksek lisans yapan Süreyya Çalışır, oldukça ünlü şirketlerin Bursa, İstanbul ve Lüksemburg ofislerinde satın alma uzmanı olarak görev yaptı. Babasının yaşlanması ve çiftçilikle ilgili demeyecek hale gelmesinin ardından plazadaki kariyerine geride bırakarak ailesinin besi çiftliğinin başına geçen Çalışır, geçen yıldan beri bu işle ilgileniyor.

yeni-proje-86.jpg

BAKANLIĞIN DESTEKLERİ İLE İŞİ BÜYÜTTÜ

Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ve Ziraat Bankasınca çiftçilere sağlanan kredileri kullanarak kapanmak üzere olan çiftliği onaran, Hollanda'dan yeni hayvanlar alıp traktör ve diğer ekipman eksiklerini tamamlayan Çalışır, modern bir tesise dönüştürdüğü çiftlikte 60 büyükbaş hayvanla süt üretimi yapıyor.

Halihazırda süt ürünleri firması için üretim yapan Çalışır, tesisinde modern teknikleri uygulanıyor ve hayvan sayısı ile üretimini artırarak alanında markalaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

yeni-proje-87.jpg

BABASINA KARŞI ÇIKTI VE DEVRALDI

Çalışır, 80 yaşındaki babası Cavit Çalışır’ın yaşanmasından dolayı çiftliğini satmayı düşündüğünü kendisinin ise buna karşı çıktığını söyleyerek bu işletmenin ayakta kalabilmesi için her şeyi yaptığını açıkladı. Çalışır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Böyle bir tahayyülüm yoktu. Bana asıl ilham kaynağı olan şey buranın taşında toprağında babamın emeğinin olması. Bu işletmenin ayakta kalması hedeflediğim bir şey. Çünkü emek kolay verilen bir şey değil. Babamın 80 yıllık ömrünün 50 yılının sonucunda ulaştığı bir noktadayken buranın satılması doğru değildi. O yüzden ben üniversitede okurken, yüksek lisans yaparken, çalışma hayatımdayken çiftliğe dönerim diye bir hayalim yoktu. Çünkü Bursa, İstanbul ve Lüksemburg'dan sonra burası çok da böyle dönülecek bir yer değildi benim için. Tamamen yurt dışına taşınmak, orada vatandaşlık alıp hayatımı sürdürmek gibi bir hedefim vardı. Sonrasında dünya turuna çıkmak, gezmek vardı. Şimdi ise tam tersi, olaylar doğduğu yerden battı, battığı yerden doğmaya başladı."

İşletmenin başına geçtiğinde hayvancılıkla ilgili pek bilgisinin olmadığını, çok sayıda kaynak okuyarak bilgisini geliştirdiğini, hayvancılık konusundaki yenilikçi yaklaşımları uyguladığını ifade eden Çalışır, hayvanlarının takibini teknolojiyi kullanarak yaptığını belirtti.

yeni-proje-88.jpg

YENİ KARİYERİNE ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR

Önceki işiyle şu anki işinin birbirinden farklı olduğunu söyleyen genç girişimci yeni kariyerini ayak uydurmaya çabaladığını ifade ederek cümlelerini şöyle bitirdi:

"8 yıl kurumsal hayat, sabah 8 akşam 5 mesai demek. Hayvancılık ise 7 gün 24 saat... Bir yakınınız ölse dahi cenaze bekletilir ama bu hayvanların sağımı yapılır. Kurumsal hayat kolaylık gibidir ama insanlarla uğraşmak, hedeflerle uğraşmak zordur. Hayvancılık hafta sonu gezmelerimize, mesela tiyatroya gitmenize engel. Ama asıl tiyatro gerçek hayat aslında. Yani hayvanların birbirleriyle hareketlerini izlediğinizde bunu eğer bir tiyatro olarak görebiliyorsanız çok güzel. Plaza hayatı evet geliri olan bir yer ama benim sloganım şu; az insan, çok huzur. Hayvancılık bu konuda gerçekten çok güzel çünkü verdiğiniz her şeyin karşılığını alıyorsunuz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN