Ramazan ayında kabızlıktan kurtaracak tarif! Oruç tutarken zayıflayın: Bu tarifle Ramazan ayında 10 kilo verebilirsiniz

Ramazan ayında kabızlıktan kurtaracak tarif! Oruç tutarken zayıflayın: Bu tarifle Ramazan ayında 10 kilo verebilirsiniz

Oruç tutarken aniden beslenme dengesi değiştiği için vücutta ortaya kabızlık problemi çıkar. Endişelenmeyin bu tarifle kabızlıktan kurtulabilirsiniz! Oruç tutarken kilo vermek isteyenler bu tarifle bir ayda 10 kilodan kurtulabilirsiniz...

Ramazan ayı, sadece yeme içme değil, vücudu dinlendirme ve açlığı anlama fırsatı sunan önemli bir dönem olarak kabul ediliyor. Birçok kişi, iftar ve sahurda sağlıklı beslenme konusunda daha bilinçli seçimler yaparak bu süreci en verimli şekilde geçirmeye çalışıyor. İşte, sağlıklı bir Ramazan geçirmek isteyenler için pratik ve besleyici bir tarif:

Ramazan boyunca sıklıkla karşılaşılan kabızlık problemine iyi gelecek ve ödemi atmaya yardımcı olacak bir tarif hazırladık. Ayrıca, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri almak için maden suyu eklemeyi unutmayın.

MALZEMELER

500 ml ılık su

2 adet demlenmiş yeşil çay

2 adet kayısı

3-4 adet karanfil

1 çay kaşığı tarçın

Dilerseniz yarım limon suyu veya 1 yemek kaşığı sirke

TARİF

12 aya 3 günlük detoks tarifleri

  • 500 ml ılık suya 2 adet demlenmiş yeşil çay ekleyin. yeşil çay ödemi atmanıza ve yağ yakımınıza destek olacak.
  • 2 adet kayısıyı ekleyin. Kayısı, hem kabızlık problemini çözmeye yardımcı olacak hem de metabolizmanızı harekete geçirecek.
  • 3-4 adet karanfil ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyin. Bu malzemeler iştahınızı baskılayacak ve kan şekerinizi dengeleyecek.
  • Dilerseniz yarım limon suyu veya 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek lezzeti zenginleştirin.
  • Not: Hamileler, emziren anneler ve kronik hastalığı olanlar, bu tarifi tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN