Ramazan’ın simgesi hurmayı alırken buna dikkat! O kişiler siyah hurmayı ağzına bir değdirmesin: Uzmanlar bakın neyi önerdi?

Ramazan’ın simgesi hurmayı alırken buna dikkat! O kişiler siyah hurmayı ağzına bir değdirmesin: Uzmanlar bakın neyi önerdi?

Ramazan ayına sayılı günler kala tatlı heyecan ve telaşlar da başladı. Milyonlarca vatandaş Ramazan için alışveriş telaşına düşerken, uzmanlardan kritik uyarı da geldi. Öyle ki Ramazanın simgesi hurmayı alırken buna dikkat edin. Uzmanlar o kişileri siyah hurma yememeleri konusunda ısrarla uyardı…

İftar sofralarının olmazsa olmazı hurma, Ramazana sayılı günler kala yoğun ilgi görmeye başladı. Esnaf yoğunluktan memnun kalırken talebin daha da artmasını bekliyor. Fakat esnaf taze hurma konusunda vatandaşa uyarıda bulunuyor.

Geçen yıldan kalma hurmaların satılma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan esnaf, taze ürünlerin daha canlı renklerde olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda, farklı ülkelerde yetiştirilen hurmaların yüksek besin değerine sahip olduğu için diyabet hastaları adına risk oluşturabileceğini de söylüyor.

hurma-2.jpg

DİYABET HASTALARI BU HURMAYI TÜKETSİN

Eskişehir’de yıllardır esnaflıkla uğraşan Recai Polat, diyabet hastaları için özel bir uyarı yaptı. Şeker oranı daha az olan diyet hurmasının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Polat, “Vatandaşların Ramazan alışverişi başladı. Hurmalara olan talep artıyor. Fakat hurmaların fiyatları çok değişkenlik gösteriyor. Besin değerleri birbirine yakın olsa da, şeker oranı yüksek olduğu için diyabet hastalarının dikkatli olmaları gerekiyor. İran hurmaları, sarı renkte ve diğerlerine göre şeker oranı daha düşük olanlar. Biz bunlara diyet hurma diyoruz” ifadelerini kullandı.

hurma-1.jpg

TAZE HURMAYI BÖYLE AYIRT EDEBİLİRSİNİZ

Vatandaşı taze ve bayat hurma konusunda da uyaran Polat, taze hurmanın nasıl ayırt edilebileceğini anlattı:

"Geçen seneden kalan hurmaları tercih etmemeye özen gösterin. Taze ürünlerin renkleri daha canlıdır. Eski hurmaların renkleri ise daha mat olabilir. Ramazan öncesi alışveriş yapıp tadına bakmak daha sağlıklı bir seçim olacaktır”

Genel fiyat bilgilendirmesinde bulunan Polat, İran ile Medine hurmalarının en iyi seçenek olduğunu belirterek fiyatların 180 TL civarında olduğunu aktardı. Medine hurmalarınınsa 400-500 TL arasında değişiklik gösterdiğini ve etli olan Kudüs hurmalarınınsa 280-300 TL arasında değiştiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN