Rapçi Blok3’e ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan ceza

Rapçi Blok3’e ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan ceza

Ataşehir’de trafik denetiminde ehliyetsiz ve 1,14 promil alkollü araç kullanırken yakalanan Blok3 lakaplı rapçi Hakan Aydın 23 bin 437 lira idari para cezası kesildi, aracı trafikten men edildi. “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan yargılanan Blok3’e verilen 4 aylık hapis cezası ise 12 bin lira adli para cezasına çevrildi.

Blok3 lakaplı rapçi Hakan Aydın, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde gerçekleştirilen trafik denetiminde durduruldu. Yapılan kontrolde 1,14 promil alkollü olduğu ve ehliyetsiz araç kullandığı tespit edilen Blok3 hakkında idari işlem yapılırken, ayrıca “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan soruşturma başlatıldı.

Sabah'ın haberine göre, Blok3’e ehliyetsiz araç kullanmaktan 23 bin 437 TL idari para cezası kesilirken, kullandığı araç da trafikten men edildi.

Rapçi hakkında ayrıca “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan soruşturma başlatıldı.

8 AY HAPİS CEZASI BELİRLENDİ

Blok3, “seri muhakeme usulü” kapsamında yargılandı. Alkol miktarının yüksekliği dikkate alınarak temel ceza 8 ay hapis olarak belirlendi.

Seri muhakeme usulü kapsamında uygulanan yarı oranındaki indirimle ceza 4 ay hapse düşürüldü.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Blok3’ün adli sicil kaydı ve ekonomik durumu göz önünde bulundurularak 4 aylık hapis cezası 12 bin TL adli para cezasına çevrildi.

Böylece Blok3’e ehliyetsiz araç kullanması nedeniyle verilen 23 bin 437 TL idari para cezasının yanı sıra 12 bin TL adli para cezası verilmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN