Rüyada görülen hayvanlar ve anlamları

Rüyada görülen hayvanlar ve anlamları

Çok geçmiş dönemlerden antik çağlardan beridir insanlar rüyalarının anlamını merak etmişlerdir. Rüyalara sıkça giren hayvanların ne anlama geldiklerini haberimizde anlattık. İşte detaylar...

İnsanoğlunun var olmasından beri rüya hep merak edilen ve gizemini koruyan bir durum olmuştur. Bu düzlemde yıllar geçtikçe rüya tabirleri konusu da sıkça artmıştır. İnsanların bilinçli olarak fark edemedikleri küçük detayları bile bilin dışı mesajlarla algıladığı ve rüyalarda bize bunların haber vermek ya da uyarmak için gösterildiği söylenir. İnsanlar rüyalarında bir çok canlı ve nesne görebilmekteler. Bir insan, bir mekan, bir eşya bazen de bir hayvan. Bunlardan en çok konuşulanı ve her görüldüğünde insanları rüya tabiri okumaya itenlerden bir tanesi de rüyada hayvan görmektir. Rüyada görülen hayvanların anlamı rüya tabirlerinde yorumlanmıştır. Bu tabirlerin anlamları bir çok yoruma göre değişiklik gösterse de genel geçer kabul edilen anlamları bulunmaktadır. Biz de sizler için bu anlamları sıraladık. İşte hayvanların rüyalardaki anlamları...

Rüyada akrep görmek

Size bir düşmanınız tarafından tuzak kurulduğu anlamına gelir. Siyah bir akrep ise kadın açık renk akrep ise erkek düşman demektir. Akrep sizi sokuyorsa eğer sizin zarar göreceğinize eğer akrebi öldürüyorsanız düşmanınızdan kurtulacağınız anlamı çıkacaktır.

Rüyada aslan görmek

Manevi anlamda güçlü olduğunuzu işaret eder. Aslandan kaçıyorsanız korkularınızı bastırıyor olabilirsiniz. Aslanla bir mücadeleye girip bu mücadeleyi kazanmak ise korkularla yüzleşip kazandığınızı gösterecektir.

Rüyada at görmek

Pozitif kabul edilir. İş hayatınızın ve aşk hayatınızın olumlu geçeceği öngörülür. Ölü at görmek ise zarar göreceğinizi gösterir.

Rüyada ayı görmek

Ayı görmek negatif olarak kabul edilir ve insanı sıkıntıya ve zor duruma sokacak bir durumun oluşacağına yorulur. Ayıyı öldürmek bu zorlukların aşılacağını gösterir.

Rüyada balık görmek

Balık şansı ifade eder. Balık tutmak para kazanacağınızın, birden fazla balık görmek ise yüksek konumlara yükseleceğinizin bir işaretidir.

Rüyada baykuş görmek

Düşmanları simgeler. Baykuşun öttüğünü görmek arkanızdan konuşan düşmanlarınızın varlığını ifade etmektedir.

Rüyada boğa görmek

Kızgın bir boğa ile karşılaşmışsanız bilin ki kötü olaylar başınıza gelebilecektir.

Rüyada böcek görmek

Genel olarak böcek görmek olumlu olarak yorumlanmaz. İç dünyanızda sorunlar olduğuna bir işarettir. Rüyanızda böcek yakalıyorsanız evliliğiniz kötüye gidiyor, böcek yiyorsanız maddi ve manevi kayba, evinizi böcek basıyorsa istenmeyen misafire yorulur. Uğur böceği görmek diğer böceklerden farklı olarak şansı ve mutluluğu işaret etmektedir.

Rüyada deve görmek

Deve genelde olumlu anlamlar içermektedir. Deveyi çölde görmek berekete, deveye binmek kısmete, dişi deve görmek de hayra yorumlanır. Deveden düşmek ise işinizle alakalı sıkıntılar olabileceğini gösterir.

Rüyada domuz görmek

Olumsuzluktur. Düşmanlara, haksız kazanca ve şanssızlığa yorulur. Domuz saldırıyorsa düşmanlardan gelecek zarara, domuzu öldürmek ise düşmanlarınızdan kurtulacağınıza işarettir.

Rüyada ejderha görmek

Rüyada ejderha görmenin anlamı düşmanlardan kurtulmaktır.

Rüyada fil görmek

Parasal olarak olumlu anlamlara gelmektedir ve başarı ve yatırımlar yapacağınızı gösterir. Filden düşmek ise giriştiğiniz işin yanlış olduğuna ve zarar edeceğinize yorulur.

Rüyada geyik görmek

Tanımadığınız insanların hayatınıza olumsuzluk katacaklarını işaret eder. Geyiği vurmak kötü haber alacağınızı gösterir.

Rüyada inek görmek

Genellikle olumludur. Aşk ve parada kazanacağınızı gösterir. Eğer inek sağıyorsanız fırsatlar geliyor demektir.

Rüyada kedi görmek

Farklı anlamlara gelebilir. Sadakatsizlik ve aldatmayı işaret edebilir. Beyaz renk bir kediyi seviyorsanız huzuru ya da küs olduğunuz biriyle barışacağınıza, siyah kedi görmek sevdiğiniz insanlarla tartışmaya gireceğinize yorulur. Kedi tarafından ısırılmak hastalığa ve şanssızlığa yorulurken ölü kedi ise zafere işaret eder.

Rüyada kirpi görmek

Hayatınızda yeni bir evreye ve bu evrede başarılı bir sürece işaret etmektedir.

Rüyada koyun görmek

Sessiz sakin ve ılımlı karakteri olan bir kadına delalettir. Koyun sürüsü görmek toplumu sorguladığınızı gösterir. Koyun kesmek istediklerinizi gerçekleştireceğiniz anlamına gelir.

Rüyada köpek görmek

Köpek görmek genelde arkadaşları ifade eder. Köpek size saldırıyorsa dost sandığınız düşmanların varlığına, ısırılmaktan kurtulmak bu düşmanların size zarar veremeyeceğine işaret eder. Köpek sizi ısırmışsa sizi kıskanan bir arkadaşınızın size zarar vereceğine köpeği sevmek ise düşmanlarınızla arayı iyi hale sokacağınıza yorulur.

Rüyada kuş görmek

Her bir kuş haber ve mesajı ifade eder. Olumlu haberleri işaret eden kuşlar olabileceği gibi olumsuzlukları da ifade eden kuşlar olabilir. Mesela kuş yuvası ev veya çocuğa, kuş öldürmek parasal kayba, kuş yumurtası ise kariyerinizde başarıya delalettir.

Rüyada maymun görmek

Genelde ahlaksızlığa ve kötü insanlara işarettir.

Rüyada tavşan görmek

Hayatınızdaki sıkıntılardan kurtulacağınız anlamına gelmektedir. Tavşan avlıyorsanız mutluyken olumsuz bir haber alacaksınız demektir. Beyaz tavşan pozitif bir ilişkiye siyah ise partnerinizle anlaşamayacağınıza işarettir.

Rüyada tavuk görmek

Tavuk güzel ve sadık bir kadını betimler. Tavuğun eti zenginliğe, civcivi ise kariyerinizdeki basamakları birer birer tırmanacağınıza işarettir. Birden fazla tavuk görmek bolluk anlamına gelecektir.

Rüyada tilki görmek

Sinsi düşmanı simgeler. Tilkiyi yakalıyor veya kovalıyorsanız düşmanı fark ettiğinize ve onun size zarar veremeyeceğine bir işarettir.

Rüyada yılan görmek

Genelde olumsuzluğu çağrıştırsa da nasıl gördüğünüz önemlidir. Bazıları düşmanı, bazıları maddi zorluklara, kara yılan gizli düşmana, beyaz yılan düşmanlığın son bulmasına işarettir. Yılanı öldürmek düşmanla girilen savaştan zaferle ayrılmayı simgeler. Ölü yılan düşmanlarınızın gücünün size yetmeyeceği ve isteseler de size zarar veremeyecekleri anlamına gelir. Küçük yılan düşmanın zayıflığına, yılandan kaçmak düşmandan kurtulmaya işaret eder.

Rüyada zürafa görmek

Hoş bir yolculuğun habercisi olarak kabul edilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN