Rüyaları süsleyen ev mezar oldu! 6 milyonluk ev meğer bu yüzden yerle bir olmuş: O detayı kimse bilmiyordu!

Rüyaları süsleyen ev mezar oldu! 6 milyonluk ev meğer bu yüzden yerle bir olmuş: O detayı kimse bilmiyordu!

6 Şubat 2023'te tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Hatay İskenderun'da henüz 40 gün önce 6 milyon liraya satılan rezidansın temelinden su çıktı. Uzmanlar zemin sıvılaşmasının yıkım etkisini artırdığına ve bu yıkımı açıkladığına inanıyor. İşte detaylar...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 milyon TL'ye satılan yeni binaların yıkılmasıyla altından çıkan suların çok önemli ipuçları verdiği ve zemin sıvılaşmasının yıkıma neden olduğu ortaya kondu. 

6 MİLYON TL'YE SATILAN BİNALARDA ZEMİN SIVILAŞMASI UYARISI!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, yalnızca 40 gün önce 6 milyon TL'ye satılan ve herkesin hayal ettiği yeni daireler yerle bir oldu. Uzmanlar, söz konusu yıkımlarla ilgili oldukça şaşırtıcı bir açıklamada bulundular ve binaların ne kadar sağlam olmasına bakılmaksızın, dikkate alınması gereken bazı önemli uyarılarını belirttiler. 

Hatay Deprem

YIKIMLARDA ZEMİNDEKİ SIVILAŞMANIN ETKİSİ OLABİLİR!

Uzmanlar, söz konusu yıkımlarla ilgili binaların altından çıkan suların çok önemli ipuçları olduğunu işaret ediyor. Belirtilen sular, bölgedeki sıvılaşma hakkında önemli ipucu veriyor. Sıvılaşmanın ortaya çıkması, sallantı sonrası suya doymuş tanecikli materyallerin sıkılığını kaybetmesi ve katı halden sıvı hale geçmesi şeklinde görülebilir. Bu durumda binalar ve köprüler çökebilir ya da bulunduğu noktaya batabilir. Hatay'ın İskenderun ilçesinde, çok kısa bir süre önce 6 milyon TL'ye satılan yeni binaların birdenbire yerle bir olması, uzmanların uyarılarının dikkate alınması gerektiğini de gösteriyor. Uzmanlar, bölgedeki suların çok önemli ipuçları verdiğini ve zemin sıvılaşmasının kötü sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor. Bu nedenle ilgili bölgelerdeki sıvılaşma hakkındaki işaretlerin ve uzmanların uyarılarının ciddiye alınması ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN