Sabah 9 akşam 5 çalışmaya son! Mesai saatleri kısalıyor: Haftada 4 gün çalışma başlıyor

Sabah 9 akşam 5 çalışmaya son! Mesai saatleri kısalıyor: Haftada 4 gün çalışma başlıyor

Son dakika haberine göre, Avrupa ülkelerinde haftada 4 gün mesai uygulaması giderek yaygınlaşıyor ve şimdi de sıra Türkiye'ye geliyor. Haftada 4 gün mesaiye geçen ülkelerin listesi de açıklandı. İşte detaylar...

Avrupa ülkeleri arasında haftada 4 gün mesai uygulaması giderek yaygınlaşıyor. İngiltere'nin öncülüğünde başlayan bu uygulama, diğer Avrupa ülkelerinde de hızla yayılmaya devam ediyor. İngiltere'de uygulamaya geçen sektörlerde iş verimliliği artarken, diğer Avrupa ülkeleri de çalışanlardan daha fazla karşılık almak ve daha verimli çalışma ortamı sağlamak amacıyla haftada 4 gün mesai uygulamasına yöneliyor.

O ÜLKELERDE 4 GÜN MESAİ DÖNEMİ BAŞLADI

iş

Bu trendi takip eden ülkeler arasında Belçika, İsveç, Finlandiya ve İspanya bulunuyor. Özellikle bilişim sektörü gibi sektörlerde çalışanlar, haftada 4 gün mesai uygulamasına geçerek Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini tatil yaparak kendilerine ve ailelerine daha fazla zaman ayırabiliyor.

İşverenler, bu uygulamanın çalışanların motivasyonunu artırdığını ve iş verimliliğini yükselttiğini belirtiyorlar.

TÜRKİYE'DE 4 GÜN MESAİ DÖNEMİ NE ZAMAN OLACAK?

vedat

Son dakika bilgisine göre Portekiz'de de bazı sektörlerde haftada 4 gün mesai uygulamasına geçildi. Türkiye'de ise mesai saatlerinin düşürülmesi gündemdeydi. Eski Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mesai saatlerinin 7 hatta 6'ya düşürülebileceğini ifade etmişti. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu konuda yapacağı çalışmalar ise henüz bilinmiyor.

Türkiye'de de haftada 4 gün mesai uygulamasının değerlendirilmesi ve çalışanların daha iyi bir iş-yaşam dengesi sağlamalarına imkan tanınması için adımlar atılması gerektiği görüşleri dile getiriliyor. Bu konudaki tartışmalar ve çalışmalar önümüzdeki dönemde daha da yoğunlaşabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN