Sabunun üzerine kola dökün mucizeyi gözlerinizle görün! Bir kez deneyen "Ömrümde böylesini görmedim" diyor

Sabunun üzerine kola dökün mucizeyi gözlerinizle görün! Bir kez deneyen "Ömrümde böylesini görmedim" diyor

Mutfakta yemek yapmak oldukça zevklidir ancak lezzetli bir yemeğin ardından dağ sırası kadar bulaşık birikir. Bulaşıkları yıkarken bazen istenmeyen lekelerle karşı kaşıya kalabiliyoruz. Özellikle ev hanımlarının şikayetçi olduğu bu lekeler ne kadar ciflesenizde çıkmaz. Size vereceğimiz bu yöntem ile çıkmayan lekelerden anında kurtulacaksınız. Bugüne kadar içtiğimiz kolayı sabunun üzerine dökün ve mucizeye tanık oldun. İşte geçmeyen yağ lekelerini anında geçiren pratik yöntem…

Yemeklerin yanında sıklıkla tükettiğimiz kolanın temizlikte nasıl bir kurtarıcı olduğunu biliyor musunuz? Yemek yaparken tencerelerin altında oluşan siyah ve yağ lekeleri ev hanımlarının korkulu rüyasıdır. Ancak sizlere vereceğimiz bu tarif ile istediğiniz yemeği hiç düşünmeden yapabileceksiniz. Kolanın temizlikte olan etkisini duyunca içmek yerin böyle kullanacaksınız. Sabunun üzerine kola dökün ve mucizeye tanık olun!

DENEYENLER ÖMRÜMDE BÖYLESİNİ GÖRMEDİM DİYOR

Günümüzün çoğunu mutfakta geçiriyoruz. Bu süreçte yemek yap, tatlı yap derken mutfağın her yerini dağıtıyoruz. Özellikle oluşan yağ lekeleri ev hanımlarının en çok korktuğu şeylerden biridir. Size vereceğimiz bu yöntem ile yağ lekeleri tarihe karışacak. Kolanın bu etkisini kimse bilmiyor. Deneyenler ‘Ömrümde böylesini görmedim’ diyor. Hazırsanız hayatınızı kolaylaştıracak pratik yöntemi açıklıyoruz.

jhjhjh.jpg

SABUNUN ÜZERİNE KOLA DÖKÜN MUCİZEYE TANIK OLUN

Eğer sizde tencere altlarında oluşan siyah lekeler ve yağ lekelerinden şikayetçiyseniz bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Yapmanız gereken tek şey sabunla kolayı karıştırmak. Ardından bir kaşık karbonatı suda eritip üstüne ekleyin. Böylece mükemmel bir temizleyici elde edeceksiniz.

dfgdfgdf.jpg

Kolanın temizlikteki etkisi bu kadar da değil. Kolayı eğer bu şekilde kullanırsanız çoğu lekelerden kurtulacaksınız. İşte o basit yöntemler;

1- YERDEKİ YAĞ LEKELERİ

Arabanızın motoru sızdırıyor mu? Bu durum araba yolunda veya garajınızın zemininde yağ lekeleri bırakabilir. Üzerine biraz kola dökmek lekeyi temizlemenizi kolaylaştıracaktır. Bu şekilde en az birkaç saat oturmasına izin verin ve ardından durulamak için su kullanın. Yağ lekesinin çıktığını göreceksiniz.

2- KALEM MÜREKKEBİ LEKELERİ

Sıkça kullanılan tükenmez kalemlerin mürekkebi bir yerlere bulaştığında ya da kumaşlar istemsiz çizildiğinde kola imdadınıza koşabilir. Mürekkebin bulaştığı alanı önce kola ile, ardından sabun ve ılık su ile yıkamanız yeterli olacaktır.

3- TUVALET LEKELERİ

Bu şekilde tüketilmesi uygunsuz görünse bile bir şişe kolayı tuvalete dökmek mümkündür. Kolayı tuvalette lekeli etkilenen bölgelere dökün ve suyla yıkamadan önce bir saat bekletin. Tuvalet fırçası kullanarak kalan lekelerden kurtulabilirsiniz. Klozetiniz tekrar pırıl pırıl olacak!

4- ARABA CAMINDAKİ LEKELER

Yolda giderken iyi bir görüşe sahip olmak için ön camınız temiz olması büyük önem taşır. Kola bu işlevde de kullanılabilir. Ön cama biraz kola dökerseniz, ardından durulayarak kolayca temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN