Saçtaki egzama ve kepeği söküp atan doğal yağ bulundu! Bu karışım sizi büyük dertten kurtaracak

Saçtaki egzama ve kepeği söküp atan doğal yağ bulundu! Bu karışım sizi büyük dertten kurtaracak

Stres, yetersiz beslenme, yanlış ürün kullanımı, saç derisinde çeşitli problemlere neden olabilir. Saç derisindeki problemleri yok etmek ve saç derisinin sağlıklı bir forma yeniden kazandırmak için doğal yağı kullanabilirsiniz. Peki, egzamayı ne yok eder? Egzamaya iyi gelen doğal yağlar neler? Kepeğe karşı hangi yağ iyi gelir? Kepek doğal yolla nasıl geçer? İşte, saç derisindeki egzama ve kepek sorununu çözen doğal...

Saç derisinde bulunan egzama ve kepek problemini kısa sürede yok edecek etkili yöntem bulundu. Kepek ve egzama, özellikle kapalı alanda çalışan ve kafa derisi güneş görmeyenler arasında yaygın olan sağlık sorunlarından biri. Saç derisinde oluşan egzama ve kepek probleminin birçok nedeni olabilir.

DOĞAL YOLDAN EGZAMAYA NE İYİ GELİR?

Saç derisinde oluşan egzama ve kepek saçlarda kaşıntı ve yağlanma probleminin de beraberinde gelmesine neden olur. Saç derisinde oluşan bu problemleri yok etmek için çeşitli yağlar ve yöntemler bulunsa da bu yöntemlerin en başarılısı soğan yağı yöntemi olarak biliniyor.

Soğan yağı, antioksidan açısından son derece güçlü olurken bu durum saçların sağlıklı, aynı zamanda güçlü uzamasına yardımcı olur. Soğan yağının içerisinde bulunan kükürt bileşeni, saçları güçlendirerek kırılmasını da ayrıca engeller.

SOĞAN YAĞININ FAYDALARI NELER?

Soğan yağı, saçların parlak bir görünmesini sağlarken saç diplerini de rahatlatmaya yardımcı olur. Kepek, kaşıntı ve egzamaya büyük çoğunlukla iyi gelen soğan yağı, saç derisi enfeksiyonlarıyla da savaşır.

Normal soğan yağı saçınızı parlak, pürüzsüz, nemli ve elektriksiz hale getirebilir. Soğan suyu ve bal birlikte kullanılırsa saç dökülmesini tedavi etmek için harika olabilir.

SOĞAN YAĞI NASIL UYGULANIR?

Soğan suyu ve ballı macun karışımını saç derisine 30 dakika uygulayın ve durulayın. Haftada 1-2 kez düzenli uyguladığınızda harika etkilerini görebilirsiniz.

Ayrıca saçlar için harikalar yarattığı bilinen sıcak yağ bakımlarını da deneyebilirsiniz. Soğan saç yağı, saç derisine tek başına veya sıcak yağ tedavisi olarak başka bir yağ ile birlikte uygulanabilir.

Başlamak için avucunuzun içine birkaç damla soğan yağı koyun ve uçlara doğru ilerleyerek saç derinize hafifçe masaj yapın.

* Soğan yağını saçlarınıza sürdükten sonra gece boyunca bekletin.

* Sabah uyandığınızda saçlarınızı yıkayın.

* Uzun vadeli sonuçları gözlemlemek için haftada 2-3 kez tekrarlayın.

SOĞAN YAĞI NASIL HAZIRLANIR? SOĞAN YAĞI TARİFİ

Arpacık soğanları soyup ince ince doğrayın.

Taze soğanı yıkayıp kuruladıktan sonra beyaz kısımlarıyla yeşil kısımlarını birbirinden ayırın.

Sıvı yağı wok bir tavaya döküp kısık ateşte ısıtın.

Yağa arpacık soğanları ekleyip hafifçe kahverengileşmesini bekleyin.

Ocağı kapatıp soğanları maşayla yağın içinden alın.

Ocağı yeniden yakıp taze soğanın beyaz kısımlarını yağa ekleyin.

Soğanlar hafifçe buruşunca taze soğanın yeşil kısımlarını da yağa ekleyin.

Yeşil soğanlar da kahverengileşince ocağı kapatın.

Yağı soğanlarla birlikte hava almayan bir kavanoza koyup buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN