Sadece bir resim ile renk körü olup olmadığınızı öğrenin! Yüzde 99 doğru sonuç veriyor: Hangi rengi görüyorsunuz?

Sadece bir resim ile renk körü olup olmadığınızı öğrenin! Yüzde 99 doğru sonuç veriyor: Hangi rengi görüyorsunuz?

Günümüzde birçok göz rahatsızlığı bulunurken bunlardan bir tanesi de renk körlüğü olarak karşımıza çıkmaktadır. Renk körü olup olmadığınızı anlamanın basit bir yöntemi bulunuyor. İshihara testi olarak bilinen renk körlüğü testi ile renk körü olup olmadığınızı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Gelin hep birlikte renk körlüğü testine göz atalım.

Birbirinden farklı renkler hayatımızı renklendirirken bazı insanlar bazı renkleri ayırt etmekte zorlanıyor. Bu kişiler bir çeşit sağlık problemi olarak görülen renk körlüğü hastalığına yakalanmış olabilir. Renk körü olup olmadığınızda tespit etmek için basit yöntemler bulunuyor. Bunlardan en yaygın olanı ise İshihara Testi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra renk körlüğünü tespit etmek için Farnsworth-Munsell 100 Hue Testi ve Hardy-Rand-Rittler (HRR) gibi farklı yöntemlerden de yararlanılabiliyor. Peki, Sizde renk körü olabilir misiniz? İşte renk körü olup olmadığınızı anlamanın en basit yolu…

SAYILARI ODAKLANIN

Farnsworth-Munsell 100 Hue Testi, daha kapsamlı testler olarak karşımıza çıkarken genellikle renk körlüğü testi için İshihara testi kullanılıyor. Bu test sayesinde renkleri ayırt etme yeteneğinizi kolay bir şekilde ölçebilirsiniz.

goz.jpg
Renk tonları arasındaki farkları tanımlama becerisine göre yapılan bu test genellikle göz doktorları tarafından çok sık kullanılır. Bir kişiye renk körlüğü tanısı koymak için yapılan bu test etkili sonuç vermektedir. Gelin hep birlikte testte başlayalım.

Burada Hangi Sayıyı Görüyorsunuz?

ren-koru-1.jpg

Resme biraz odaklanarak hangi sayının olduğunu görmeye çalışınız

Doğru cevap: 45

Burada Hangi Sayıyı Görüyorsunuz?

ren-koru-2.jpg

Peki bu resimde hangi sayı olduğunu görebiliyor musunuz?

Doğru Cevap:5

Burada Hangi Sayıyı Görüyorsunuz?

renk-koru-3.jpg

Şimdi sıra bu fotoğrafta buradaki sayıları ayırt edebiliyor musunuz?

Doğru Cevap: 75

Burada Hangi Sayıyı Görüyorsunuz?

renk-koru-4.jpg

Buradaki rakamları gördünüz mü?

Doğru Cevap: 57

Burada Hangi Sayıyı Görüyorsunuz?

renk-koru-5.jpg

Son olarak bir de bu fotoğraftaki sayılara bakalım

Doğru Cevap: 29

Baktığınız tüm fotoğraflarda doğru sayıları gördüyseniz renk körü olduğunuz pek söylenemez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN