Sadece iki malzemeyle siyah noktaları yok edin! Meğer siyah noktalardan kurtulmak bu kadar kolaymış: Bir çırpıda yok ediyor

Sadece iki malzemeyle siyah noktaları yok edin! Meğer siyah noktalardan kurtulmak bu kadar kolaymış: Bir çırpıda yok ediyor

Kadın ve erkek demeden tüm bireylerin sıklıkla yakındığı cilt sorunlarının başında siyah noktalar gelir. Kötü bir görüntü oluşturan siyah noktalardan meğer iki malzemeyle kurtulmak bu kadar kolaymış...

Cilt problemlerinin başında siyah noktalar birinci sırada yer alıyor. Genellikle burun çevresinde oluşan siyah noktalar, aşırı sebum miktarından etkilenen alın, yanak ve kısacası tüm T-bölgesi üzerinde görülebilir. Daha çok burnunuzda oluşan, gördüğünüzde sinirlerinizi yıpratan siyah noktaların nedeni yağ, kir ve döküntülerdir. Gözenekler yağ, kir veya ölü deri hücreleri ile tıkandığında beyaz nokta, üst kısım açık kaldığında siyah nokta oluşur. Ciltteki siyah noktalar genellikle gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan açık komedonlardır. Gözeneklerin tıkanmasının nedeni, ciltteki yağ bezlerinin aşırı aktif olması veya ölü cilt hücrelerinin gözeneklerde birikmesidir. Siyah noktaları tetikleyen birçok etken vardır. Hormonlar, yağlı bir cilde veya geniş gözeneklere sahip olma, fazla ürün kullanma, iklim değişimi, kullandığınız yastık kılıfı ve yüz havluları siyah nokta oluşumuna sebebiyet veriyor. Siyah noktaları aynanın karşısında sıkmanız durumunda tırnaklarınız cildinize zarar verecek, kızarıklık ve yara oluşabilir.

Siyah noktaları önlemek için düzenli olarak cilt temizliği yapmak önemlidir. Cildi temizlemek için uygun bir temizleyici kullanılmalı ve cilt tipine uygun olmalıdır. Ayrıca düzenli olarak nemlendirici kullanmak da önemlidir, çünkü aşırı kuruluk cildin daha fazla yağ üretmesine neden olabilir.

basliksiz-1-001.jpg

BAL VE ŞEKER MASKESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı: Bal ve şekeri bir tencerede ısıtın. Birkaç dakika soğumaya bırakın. Sorunlu cilt bölgesine uygulayın ve en az 15 dakika sertleşmesine izin verin. Ardından nazikçe soyun ve cildinizi durulayın.

maske.webp

YUMURTA AKI VE LİMON SUYU MASKESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yumurta akı
  • Yarım limon suyu
  • Yüz fırçası

Uygulanışı

  1. Yumurta akı ve limon suyunu karıştırın. Bir çay kaşığı su ile seyreltebilirsiniz.
  2. Yumurta ve limon karışımını yüzünüzün her yerine yüz fırçasıyla uygulayın. Kaşlarınızın veya gözlerinizin yakınına uygulamayın.
  3. Üzerine ince bir kağıt mendil tabakası yapıştırın.
  4. Fırça ile kağıt mendil üzerine biraz karışım sürün ve başka bir doku parçasıyla kaplayın. Kağıt mendil parçalarının cilde yapıştığından emin olun. 2-3 kat mendil kullanabilirsiniz.
  5. Bırak kurusun. Doku kağıtlarını soyun.
  6. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN